Cine sunt româncele, mamă și fiică, ucise de un italian. Gabriela și Renata erau controlate permanent de Salvatore

Ultima actualizare: 15-06-2022 10:33

Două românce, mamă și fiică, au fost găsite împușcate într-o vilă cochetă din apropiere de Bologna. Pentru uciderea lor, carabinierii spun că ar fi fost folosită o pușcă a cărei țeavă fusese tăiată și care avea seria ștearsă.

Suspect este un italian de 69 de ani, soțul mai în vârstă al femeii, furios că aceasta îi ceruse divorțul. Individul a fost reținut de carabinieri.

Locuința în care cele două românce au fost găsite împușcate, este sigilită de carabinieri. Vila înconjurată de verdeață se află la periferia orașului Cavazzona, la 22 de kilometri de Bologna. Gabriela Trandafir și fiica ei de 22 de ani, Renata, zăceau fără viață în bucătărie când au intrat anchetatorii. Vecinii au povestit că, înainte, au auzit zgomot de armă și țipete care i-au îngrozit.

Antonella, vecină: Am vorbit cu soțul meu la telefon, era foarte speriat.

În Italia, Gabriela, în vârstă de 47 de ani, era căsătorită cu Salvatore Montefusco, un fost antreprenor în domeniul construcțiilor, acum pensionar. Bărbatul de 69 de ani și românca erau împreună de aproape 20 de ani. Aveau împreună un băiat, încă minor. Adolescentul era în locuință când a avut loc dubla crimă. Tatăl lui ar fi tras mai multe gloanțe dintr-o pușcă cu țeava tăiată. Apoi a mers la un bar, unde l-au găsit carabinierii.

Barman:Era foarte agitat, tremura. Era plin de sânge. Și pe mâini era plin de sânge. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să ceară o cafea. O cafea cu un pahar mare cu apă. După ce a băut cafeaua, a cerut un telefon mobil. I-a pus pe cei de la bar să pună telefonul pe tejghea, pe difuzor, și să sune la carabinieri. Când aceștia au răspuns, a spus ce făcuse.

Surse din rândul carabienilor susțin că Salvatore a ucis-o pe Gabriela și pe fiica ei pentru că femeile își doreau independența. Gabriela depusese cerere de divorț.

Româncele, spun prietenele lor, anticipaseră că urmează să li se întâmple ceva rău.

Michela Sabatino, prietena Renatei:Îi era frică. Zicea: „O să vezi că el o să facă ceva ca să scape de noi. Poate să facă orice. Poate să facă orice”, îmi zicea. Și uite ce a făcut!”

Jurnaliștii italieni au aflat că româncele aveau o viață de coșmar cu Salvatore.

Casa aceea devenise un adevarăt infern. Bărbatul le interzicea femeilor totul, le voia supuse, ca un despot”, a povestit o vecină a familiei pentru Gazzetta di Modena.

Salvatore nu o lăsa pe Gabriela să se angajeze, ca să nu devină independentă financiar. La mașină îi montase un dispozitiv de monitorizare GPS, ca să știe permanent unde se află. Nici Renata nu avea voie să lucreze.

Michela Sabatino, prietena Renatei:E dureros, foarte dureros. Era o fată foarte bună, voia să lucreze. Dar, din cauza situației din familie...

În trecut, susțin apropiații familiei, Salvatore ar fi luat toate hainele Gabrielei și ale fiicei ei, Renata, și le-a aruncat la gunoi. Ambulanța ar fi fost chemată de mai multe în sprijinul româncelor.

În România, acasă în Bacău, femeile nu povesteau prin ce treceau în Italia și ajungeau rar aici.

Lavinia Ichim, vecină: A venit acum vreo 2-3, ani cred.

Florin Ichim, vecin: Venea cu fata și mai are un băiat mai mic.

În Italia, ca să scape de coșmarul de acasă, Renata se înscrisese la cursuri de design vestimentar, la universitate.

Salvatore Montefusco și-a mărturist crima în fața procurorilor.

Voiau să mă dea afară din casă, dar era casa mea. Și atunci, am luat pușcă și am tras...”, ar fi declarat italianul citat de Il Resto del Carlino.

Bărbatul a fost arestat. Procuratura din Modena anchează dubla crimă.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO