Descoperirea spectaculoasă făcută de vameși în bagajul unei românce, pe aeroportul din Cluj-Napoca. FOTO
Poliţiştii de frontieră de la Aeroportul din Cluj-Napoca, împreună cu reprezentanţi ai Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj, au găsit, în bagajele unei femei, 45 de flori de mină care ar putea face parte din patrimoniul cultural naţional.
Poliţia de Frontieră a informat, vineri, că poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de ofiţerii de securitate de la Aeroportul Cluj-Napoca, aceştia sesizând că, în bagajul de cală al unei persoane care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, se află mai multe obiecte interzise.
Din verificări s-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, originară din Tulcea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori, suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, pentru care persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii”, a arătat sursa citată.
Femeia a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie, unde locuieşte.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 182/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.
Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.