Declin al prețului petrolului, pe fondul temerilor de recesiune. Nivelul din depozite, la un nivel minim
Prețul petrolului e în declin, scăderile de miercuri atingând 4%. Prețurile țițeiului se depreciază pe fondul temerilor de recesiune în economia SUA și nu au mai crescut nici după apariția informațiilor privind scăderea substanțială a stocurilor.
Cotaţia ţiţeiului Brent a închis la 77,69 dolari pe baril, pierzând 3,08 dolari sau 3,8%, transmite Reuters, citat de news.ro. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a închis la 74,30 dolari pe baril, scăzând cu 2,77 dolari, sau 3,6%.
Datele Energy Information Administration (EIA), care arată că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 5,1 milioane de barili, până la 460,9 milioane de barili, au contribuit la limitarea scăderii preţurilor, depăşind cu mult previziunile analiştilor privind un declin de 1,5 milioane de barili, într-un sondaj Reuters.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Stocurile de benzină şi produse distilate au scăzut, de asemenea, cu 2,4 milioane de barili, până la 221,1 milioane de barili şi, respectiv, cu aproape 600.000 de barili, până la 111,5 milioane de barili, a transmis AIE.
Preţurile petrolului au eliminat toate creşterile realizate de când Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii producători precum Rusia, cunoscuţi colectiv ca OPEC+, au anunţat, la începutul lunii aprilie, o reducere suplimentară a producţiei până la sfârşitul anului.
Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat miercuri că OPEC+ rămâne un instrument eficient de coordonare.
Preţurile petrolului au scăzut marţi cu mai mult de 2%, deoarece preocupările economice persistente şi aşteptările privind majorarea în continuare a dobânzilor cheie, care ar putea reduce creşterea cererii de combustibili, au contracarat semnele de îmbunătăţire a creşterii consumului pe termen scurt.
Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut în aprilie la cel mai redus nivel din ultimele nouă luni, odată cu creşterea îngrijorărilor, sporind riscul ca economia să intre în recesiune în acest an.