ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs explozia care a aruncat în aer 4 mașini, la Galați


Ultimul update: Marti 10 Decembrie 2019 20:37
Data publicarii: Marti 10 Decembrie 2019 16:58
Categorie: Stiri actuale

După explozia produsă luni la o fostă benzinărie din Galaţi, autorităţile nu îşi explică unde a dispărut, din acte, staţia de alimentare cu produse petroliere şi GPL.

Procedurile legale încâlcite şi incoerente i-au ajutat pe proprietari să închidă afacerea fără să aibă nicio autorizaţie la mână, fără vreun control al celor care ar fi trebuit să se asigure că rezervoarele nu pot pune în pericol siguranţa oamenilor. Aşa se face că nişte muncitori care tăiau o ţeavă s-au trezit că au aruncat în aer un bazin care a conţinut benzină şi au zguduit un cartier întreg.

Locul unde a avut loc explozia arată că după bombardament. Maşinile aruncate una peste cealaltă nu au fost încă ridicate, nici bucăţile de ciment care au fost proiectate de suflu la zeci de metri distanţă. Traficul este în continuare întrerupt în zonă.

De altfel, tramvaiele nu mai circulă în tot oraşul Galaţi. Autorităţile încearcă să se lămurească dacă există un risc de surpare în locul unde s-a produs deflagraţia şi, de asemenea, să înţeleagă unde a dispărut din acte benzinăria care, din 2014, nu mai apare în evidenţele nicunei autorităţi.

Marian Mocanu, comisar-șef Garda de Mediu Galaţi: "Ulterior, administratorul societăţii a decedat. În momentul în care a fost vândută de către lichidator către societăţile care sunt acum proprietare pe spaţiu, au fost vândute fără acele rezervoare."

Fostul proprietar a cerut atunci înnoirea autorizaţiei de funcţionare pentru hotel, restaurant şi spălătoria auto, dar nu şi pentru staţia de alimentare cu carburanţi.

Eugen Oatu, purtător de cuvânt Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi: "Niciun titular nu a solicitat un act de reglementare pentru lucrări de dezafectare în acea zonă."

În acest fel, nimeni nu a mai ştiut de benzinărie şi, ulterior, cei care au cumpărat afacerea au achiziţionat-o fără să plătească şi pentru rezervoarele de combustibil aflate sub parcarea hotelului.

Departamentul pentru Disciplina în Construcţii a făcut ultima verificare la firma respectivă în 2013, când a fost aplicată o amendă de 3.000 de lei. Şi aceasta a fost contestată şi anulată de instanţă, 4 ani mai târziu.

Ovidiu Matache, Primăria Galaţi: "Niciuna dintre autorizaţii nu a fost respectată şi nu s-a soldat cu recepţie la terminarea lucrărilor, ba, mai mult, poliţia locală a dispus, în urma amenzilor aplicate, măsura intrării în legalitate."

Diana Cursaru, prodecan Facultatea de Tehnologie a Petrolului şi Petrochimie: "Dumnealor trebuiau să golească aceste rezervoare şi după aceea să preleveze probe să vadă dacă mai sunt vapori de produs petrolier."

Dar astfel de benzinării abandonate întâlnim în multe oraşe. La marginea Ploiestiului, de exemplu, un gard de sârmă îi ţine la distanţa pe curioşi.

Iar pe marginea unui bulevard intens circulat din Braşov se află o benzinărie părăsită de ani buni. Societatea care o deţine a dat faliment, însă pompele şi tancurile au rămas la locul lor. De peste 11 ani, nimeni nu a mai făcut vreun control în zonă.
 

Tags: explozie, peco, galati,

Cum s-a produs explozia care a aruncat în aer 4 mașini, în Galați
Mașini aruncate una peste alta după o explozie în Galați, în locul unei foste benzinării
Pensionarii din Galaţi au respectat şi anul acesta tradiţia luptei pe bilete ieftine la Revelion
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01