Mașini aruncate una peste alta după o explozie în Galați, în locul unei foste benzinării

Ultima actualizare: 09-12-2019 17:20

O explozie puternică a zguduit luni, la prânz, un cartier din Galați.

Deflagrația s-a produs în fața unui hotel, în locul unde a funcționat până acum câțiva ani o benzinărie. Suflul a fost atât de puternic încât mașinile aflate în zonă au fost aruncate una peste cealaltă, ca niște jucării. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, dar mai multe persoane au suferit atacuri de panică.

Explozia s-a făcut simțită în tot cartierul și s-a auzit de la câțiva kilometri depărtare. O femeie care trecea cu fiul ei, de cinci ani, prin fața fostei stații de alimentare, în momentul în care s-a produs deflagrația, a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri.

Medicii SMURD i-au acordat primul ajutor și unui bărbat care se afla în mașină, la semafor și s-a trezit cu o bucată de bordură în parbriz. Intervenția pompierilor a fost una extrem de dificilă, pentru că în orice moment, putea exploda unul dintre celelalte trei rezervoare îngropate.

Potrivit pompierilor, explozia s-ar fi produs din cauza unor lucrări cu flacără deschisă, în fosta benzinărie. Traficul tramvaielor și troleibuzelor a fost oprit în tot orașul.

Explozia s-a produs în jurul orei 13.30. Din fericire, nu treceau prea mulți oameni prin zonă. Suflul a aruncat patru mașini ca și cum ar fi fost de jucărie. Placa de beton din fața hotelului a fost dizlocată. Sub această placă se aflau patru rezervoare de combustibil, de la fosta stație de alimentare.

Se pare că luni s-a lucrat cu o flacără deschisă la elementele din metal din fosta benzinărie și, din cauza scânteilor și a vaporilor de combustibil care încă se mai aflau în rezervoare, s-a produs explozia.

Trei persoane au suferit atacuri de panică și au primit îngrijiri de la medicii SMURD, dar niciuna nu a avut nevoie de spitalizare.

La fața locului au venit prefectul județului Galați, comandantul poliției și echipele de anchetatori care trebuie să stabilească exact cine se face vinovat de producerea acestui incident.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO