De ce au ales turiștii din SUA și China să facă Revelionul în România
Foarte mulţi turişti străini au venit anul acesta în România, ca să-şi petreacă Revelionul. Este o destinaţie ieftină, cu mâncare bună, spun politicoşi oamenii sosiţi din toată Europa, America şi, mai nou, Asia.
Din păcate, nu facem mai nimic să-i convingem să ne lase mai mulţi bani. La capitolul recreere, sumele cheltuite de turiştii străini în ţara noastră au scăzut cu 10 procente faţă de anul trecut.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
În centrul Capitalei, la orele prânzului am găsit mai mulţi străini decât români. Toţi cu planuri bine puse la punct.
Turist: "Mergem în piaţa în care sunt ceva evenimente, spectacole. Am vrut să vedem Bucureștiul, e pentru prima dată, şi am auzit o mulţime de lucruri bune despre oraş şi am venit.”
Străinii sunt curioşi şi de staţiunile de pe Valea Prahovei sau de Poiana Braşov. Iar surprinzător e că din China avem o creştere de peste 4 mii de turişti faţă de anul trecut.
În primele nouă luni din an, numărul străinilor veniţi să ne viziteze a depăşit 2 milioane. Oficial, au cheltuit aici peste un miliard de euro.
Cei mai mulţi bani s-au dus pe cazare - peste 45%, după care cheltuielile în baruri şi restaurante - sunt şi ele în uşoară creştere. Şi cheltuielile pentru cumpărături - la fel, o uşoară majorare faţă de anul tecut. Cheltuielile pentru recreere în schimb au o scădere de 10 la sută de la un an la altul.
Semn că încă nu ştim ce să le oferim. De altfel, suma medie pe care un turist o lasă în România este de 470 de euro. Plus că cei mai mulţi vin pentru afaceri, poate şi din această cauză durata medie a unei vacanţe la noi este de doar două zile şi jumătate.
În Bulgaria, de exemplu, suma cheltuită de un turist este dublă, iar perioada de şedere urcă până la 5 zile, în medie.