Darius Vâlcov a scăpat de controlul judiciar. Vrea să-și ducă fiica în tabără în Elveția

Ultima actualizare: 21-06-2019 20:04

Darius Valcov a scăpat vineri de măsura controlului judiciar şi poate ieşi din ţară când doreşte. De altfel, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă vrea să plece în Elveţia ca să îşi ducă fiica într-o tabără.

Până acum nu a putut părăsi Slatina după ce procurorii l-au acuzat că a făcut public, pe o reţea socială, un protocol considerat secret de stat. Vizita lui Vâlcov la Curtea de Apel nu a fost lipsită de incidente. Un protestatar i-a îndesat în buzunar o bancnotă de un leu, lucru care l-a înfuriat pe Vâlcov.

Dimineaţa, Darius Vâlcov era supărat pentru că interdicţia de a nu părăsi Slatina expira abia peste două luni. A reuşit totuşi să îi înduplece pe magistraţi s-o anuleze chiar vineri.

Adrian Georgescu, avocatul lui Darius Vâlcov: "Urma să plece în Elveţia, să-şi ducă copila în tabără. Nu este niciun fel de secret ca sora lui Valcov se află în Elveţia de 10 ani. Pentru copilă fusese cumpărată tabăra respectivă, achitată, am şi trimis documente procurorului de caz. Nu era o plecare gen, ca să zic aşa, Mazăre, Udrea, Bica. Dacă Vâlcov ar fi vrut să plece din ţară, pentru că avem o hotărâre care nu este definitivă, eu cred că ar fi putut să o facă de o mie de ori până acum."

La ieşirea din sala de judecată, lui Darius Valcov i-a ieşit în cale un protestatar.

În urma incidentului, Darius Vâlcov a mers la secţia 14 de poliţie şi a depus o plângere pentru hărţuire. Între timp, judecătorii i-au admis contestaţia şi i-au ridicat controlul judiciar. A scăpat astfel de toate interdicţiile şi poate să plece din ţară. Darius Valcov rămâne însă în continuare urmărit penal după ce, anul trecut, în calitate de consilier al Vioricăi Dăncilă, a publicat pe o reţea socială un protocol, secret de stat, încheiat între SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aceasta nu este singura problemă penală pentru Darius Vâlcov. Fostul consilier al premierului îşi aşteaptă sentința definitivă la Curtea Supremă într-un alt dosar de corupţie în care este anchetat. În prima instanţă a fost condamnat la 8 ani de închisoare, printre altele pentru spălare de bani şi trafic de influenţă.

Cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea, Vâlcov este considerat artizanul programului de guvernare al PSD, dar și al ordonanţei 114, care a bulversat mediul de afaceri. După ce i-a stat alături Vioricăi Dăncilă, în calitate de consilier, la începutul lunii şi-a dat demisia de la Guvern. Avocatul său a declarat vineri că şi-a găsit deja alt loc de muncă, în sectorul privat.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO