Dan Adamescu, Elena Roventa si Sorin Viziru raman in arest la domiciliu

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15
dan adamescu

Omul de afaceri Dan Adamescu si judecatorii Elena Roventa si Sorin Viziru raman in arest la domiciliu, dupa ce instanta suprema le-a respins cererile de inlocuire a masurii cu controlul judiciar, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatiile lui Dan Adamescu, Elena Roventa si Sorin Viziru si a mentinut decizia Curtii de Apel Bucuresti, care in 12 decembrie a decis ca acestia sa ramana in arest la domiciliu.

Decizia instantei supreme este definitiva. Omul de afaceri Dan Adamescu poate parasi imobilul in care sta in arest in 24, 26, 29 si 30 decembrie, precum si in 2, 5, 6, 7 si 8 ianuarie, intre orele 08.00 si 17.00, pentru a merge la o clinica de ortopedie.

Adamescu a folosit in ultima perioada un scaun cu rotile. In 24 iunie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Dan Adamescu, judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Cei patru judecatori au stat in arest preventiv din 20 mai pana in 30 august, cand instanta suprema a dispus masura arestului la domiciliu.

Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie pana in 30 august, data de la care este in arestul la domiciliu. Adamescu este acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fosta Candea) si Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu, pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO