Cum se fac bani de pe urma românilor care nu vor să renunțe la lucrurile vechi


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 20:38
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 19:25
Categorie: Stiri actuale

Strângător de felul lui, românul se desparte cu greu de mobila din tinereţe şi de primele televizoare. Doar că apartamentele sunt tot mai mici, iar lucrurile vechi nu mai au loc.

Aşa a apărut o afacere profitabilă cu boxe de depozitare, închiriate cu luna. Preţurile nu sunt deloc mici. Pentru un spaţiu de aproape 20 de metri pătraţi, unii ajung să dea mai mult decât o chirie, la o garsonieră. Iar cei care uită să plătească două luni la rând rămân şi fără spaţiu, şi fără bunuri.

Cu siguranţă, nu găsim în capitala un bloc fără un balcon ticsit cu lucruri vechi. De la biciclete, până la mobilă, rufe şi etajere pline, toate zac în balcoane. Iar din obiceiul românilor de a nu renunţa la nimic, a apărut o nouă afacere, cu depozite de închiriat.

Un container a fost închiriat pentru 100 de euro pe lună de o familie care acum se mută dintr-o locuinţă într-o altă locuinţă, iar toate bunurile nu mai încap în casa cea nouă. Vorbim despre o canapea extensibilă, despre un pătuţ pentru copil, birou, scaune de bucătărie, geamantane, o masă de călcat sau chiar haine din garderobă. Însă gândiţi-vă că într un astfel de container de 14 metri pătraţi încap toate lucrurile demontate dintr-un apartament de 3 camere complet mobilat.

Numai într-un epozit sunt deja 140 de containere de diferite dimensiuni toate pline.

Acest domn este proprietarul unui hotel şi a ales să-şi depoziteze actele firmei. ”Deci nici acasă, nici la firmă nu mai avem loc deloc pentru arhrivă și depozităm la container”, spune bărbatul.

Aceste containere, folosite de obicei la transportul pe mare, sunt protejate împotriva apei. Dacă unul de 14 metri pătraţi costă 100 de euro şi se poate închiria pe minimum 15 zile, unul de 28 de metri pătraţi costă 180 de euro. Cele mai căutate sunt însă aceste boxe de lemn de 4 metri pătraţi, la 25 de euro pe lună.

Alţi doi antreprenori canadieni au ridicat în sectorul 3 al capitalei aceasta hală cu 1000 de boxe metalice. Chiria porneşte de la 15 euro pentru un spaţiu de 1 metru pătrat pentru lucruri mici. Cele mai căutate sunt cele de 2 metri pătraţi care costă peste 40 de euro lunar, plus garanţie 90 de euro. Pentru o suprafaţă mai mare, preţul atinge chiria unei garsoniere.

Asta deşi, conform legii, dezvoltatorii imobiliari sunt obligaţi ca pentru fiecare locuinţă creată să asigure şi un spaţiu de depozitare. Pentru o garsonieră sau un apartament de două camere, spaţiul de depozitare trebuie să fie de 2 metri pătraţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cine sunt specialiștii care îi învață pe patroni să câștige mai mult în afaceri
Cum poți evita falimentul într-o afacere de nișă. Sfaturile specialiștilor
VIDEO PROTVPLUS.RO