Cine sunt specialiștii care îi învață pe patroni să câștige mai mult în afaceri


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 09:43
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 08:10
Categorie: Stiri actuale

O afacere trebuie să crească peste nivelul cunoştinţelor celui care o conduce, spun consultanții care îi învață pe patroni cum să câștige mai mult fără să mărească prețurile.

Anul trecut au fost create la noi peste 3000 de firme în acest domeniu, cu aproape o mie mai mult decât în 2017. Și angajatorii devin tot mai conștienți că au nevoie de sfaturi pentru a se dezvolta.

După o experienţă de 12 ani în sistemul bancar, Ciprian s-a reprofilat şi este consultant de business. Îi sfătuieşte pe antreprenori cum să îşi extindă afacerile şi să mărească profitul.

Ciprian Ştefan, consultant de business: "De exemplu o firmă care face comerţ ar putea să îşi crească profitabilitatea fără să vândă mai mult, fără să mărească preţul, doar prin a eficientiza nişte cheltuieli".

Acest antreprenor are o afacere de 18 ani în domeniul proiectării în construcţii. Se pregăteşte să îşi vândă compania, aşa că a apelat la un consultant de afaceri, care să-i spună ce ar trebui să schimbe, pentru a obţine un preţ mai bun.

Odon Bartha: "Afacerea e limitată de ceea ce ştie proprietarul afacerii. Deci dacă nu te dezvolţi, rămâi la nivelul ăsta. Şi din cauza asta am urmărit să mă autodezvolt, să merg la diverşi consultanţi, ca să nu plafonez afacerea la nivelul cunoştinţelor pe care le am eu".

Nu există un domeniu anume în care se cere consultanţă. Reprezentanţii acestei clădiri de birouri din Timişoara, de exemplu, cer sfaturi de la specialişti din mai multe sfere.

Vlad Vela, proprietar clădire: "Avem consultant şi pe partea de închirieri spaţii de birouri pentru a fi eficient şi a fi rapid eficient, apelăm la aceste firme de consultanţă care au deja expertiza necesară şi pentru noi e un mare avantaj".

De altfel, numărul celor care oferă consultanță a crescut anul trecut. 3.250 de firme noi au fost create în acest domeniu, iar tendinţa este una în creştere.

Mirela Bejan, consultant: "Începând cu 1 ianuarie 2018 s-a dat liber la veniturile din consultanță, adică aceştia nu mai sunt nevoiţi să plătească 16 la sută din profit ci 1 la sută pe venitul microinterprinderilor".

Profitul este şi el în creştere pentru consultanţi. Aceste firme au puţini angajaţi şi cheltuielile sunt doar cu salariile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Afacerile de familie din agricultură, modernizate de copii cu noile tehnologii
Mesajul șefei MAI, Carmen Dan, privind intrarea României în spațiul Schengen
Reacția lui Costică Constanda după ce a aflat că va primi 10% din bugetul Primăriei Capitalei
VIDEO PROTVPLUS.RO