Cum s-a văzut Luna Sângerie în România
Cine s-a trezit în zori a prins Luna Sângerie și s-a bucurat de un spectacol inedit timp de o oră și 17 minute. Fenomenul a fost cu atât mai spectaculos, cu cât luna plină s-a colorat într-un roșu aprins.
Aceasta eclipsă totală are și semnificații astrologice importante.
Luna roșiatică a luminat luni cerul ca un soare la răsărit. Un regal pentru fotografii profesioniști și pasionații de astronomie. În România, însă, eclipsa nu a putut fi surprinsă în totalitate și oricum a fost vizibilă doar acolo unde cerul a fost senin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Adrian Șonka, astronom: „Luna intră în umbra pământului și atunci lumina lunii, care e de fapt lumina soarelui, trece prin atmosferă, dar se pierde albastrul, pentru că lumina soarelui conține și albastru, conține toate culorile curcubeului și ajunge doar roșul. De asta se vede de obicei sorele roșu când apune sau răsare, la eclipsă, dar și luna când apune și răsare se vede roșie.”
Evenimentul a început la 4:31, ora României, când Luna a început să intre în penumbra Terrei, iar în jurul orei 5:28 aceasta s-a înroșit în partea stângă. După aproximativ 20 de minute a răsărit Soarele, așa că nu ne-am bucurat de spectacol până la capăt. Din punct de vedere astrologic, fenomenul are o puternică însemnătate, pentru că accentuează emoțiile, mai ales că este și Mercur Retrograd.
Neți Sandu: „Luna, atunci când e luna plina, ca acum, reflectă ca o lentilă toate tensiunile din univers, care vin spre noi. Și noi trebuie să respingem toate astea și să luptăm pentru propriul echilibru. Ies vulnerabilitățile și trebuie să avem grijă să nu răbufnim. E o aglomerare acolo, dar poate să dea și foarte multă energie și să rezolvi ceva ce nu s-a rezolvat. Și, în general, se rezolvă lucruri din trecut, pe care le-am mai încercat și nu le-am reușit, dar nu e bine să începem ceva nou nou pe Mercur Retrograd, pentru că o să îl refacem la nesfârșit.”
Următoarea eclipsă totală de lună, vizibilă din țara noastră, vă fi pe 14 martie 2025. Până atunci, în octombrie vă fi eclipsă de soare.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: fenomen astronomic, luna sangerie, eclipsa de luna,
Dată publicare:
16-05-2022 09:27