Cum s-a infectat ambulanțierul din Suceava cu coronavirus. Dezvăluiri teribile făcute de colegi
215 români au murit până acum în ţară, răpuşi de Covid 19. Unul dintre ei, un ambulanțier de 53 de ani, din Suceava, este primul cadru medical care a murit după ce s-a infectat în timp ce-şi făcea datoria.
Moartea lui scoate la iveală numeroase nereguli. Colegii săi au prins curaj şi au început să vorbească despre ce se întâmplă în unitatea lor. Acuză că nu au fost testaţi la timp, atunci când s-au simţit rău, iar costumele pe care sunt nevoiţi să le poarte sunt de proastă calitate şi le peticesc cu banda adezivă.
Ambulanțele din toate țara au sunat miercuri pentru Cristian Stupiuc, răpus de Covid 19, marți seară.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit Ministerului Sănătăţii, este primul cadru medical care s-a infectat la locul de muncă şi a murit. Era şofer pe ambulanță, avea 53 de ani şi nu avea alte boli. Asistenta alături de care a lucrat 10 ani, şi ea infectată, povesteşte cum s-a îmbolnăvit Cristian.
Asistenta: Am mers la persoane care nu au declarat la 112 că au venit în contact cu persoane venite din străinătate. Fără echipament, cu masca chirurgicală şi mănuşi.
Nici cu astfel de costume nu ar fi fost mai protejaţi. În imagini se vede clar cum mai mulţi angajaţi se chinuie să înfăşoare în bandă adezivă un coleg care pleacă în cursa în Suceava.
Sub protecţia anonimatului, mai mulţi angajaţi ai ambulanței vorbesc despre neregulile din unitate şi deciziile proaste luate de conducerea serviciului, care nu a testat angajaţii la timp. În doar câteva zile numărul celor infectaţi a sărit de 50 la ambulanța Suceava.
Angajata Ambulanță: Conducerea, managerul Lăzărescu, şi directorul medical, doctoriţa Abalasei, au strigat pe holul instituţiei: Cu ce va ajută dacă vă testăm?
Cristian Stupiuc s-a simţit rău din 23 martie. A doua zi a fost testat şi s-a izolat acasă pentru că se temea să meargă în focarul din spitalul sucevean.
Adrian Săraru, purtător de cuvânt Ambulanța Suceava: Dânsul a preferat să stea la domiciliu simțindu-se mai în siguranţă
Angajata Ambulanță: A anunţat conducerea că este pozitiv. Directoarea medicală i-a zis că nu te cred că eşti pozitiv. Şi Cristi Stupiuc a zis: Doamna doctor, consultaţi listele de la DSP.
Am încercat să discutăm cu directorul medical al ambulanţei.
Director medical Ambulanţa Suceava: Eu nu am de gând să contrazic tot felul de vorbe, a murit un om. A murit un om pe care l-am sprijinit în fiecare zi.
Nici managerul ambulanței, Alexandru Lăzăreanu, nu are ce să-şi reproşeze. Ştie că în unitate angajaţii sunt nevoiţi să poarte costume de proastă calitate, dar considera că personalul se infectează atunci când îşi scoate mănuşile pentru a semna actele. Cât despre cazul lui Cristian Stupiuc...
Alexandru Lăzareanu, manager Ambulanta Suceava: Au mers puţin nepregătiţi. Adică nu aveau combinezoane, nu aveau ochelari, aveau doar masca şi mănuşi".
Marți seară colegul lor a sunat pentru a cere ajutor.
Adrian Săraru, purtător de cuvânt Ambulanța Suceava: Au găsit uşa deschisă semn că acesta aştepta un ajutor, în caz că venim să îl ajutăm, dar din păcate nu am mai putut face nimic.
Ambulanțierul din Suceava este prima victimă din cadrul personalului medical. Probabil că vor urma alţii. Este preţul pe care îl plătim acum pentru că ani de zile această ţară a neglijat sistemul de sănătate care a fost condus pe toate paliere de indivizi nepregătiţi aflaţi la mâna politicienilor. În tot acest timp, şi angajaţii din sistem, cu mici excepţii, au preferat să tacă. Acum numărăm morţii.