Cum au reacționat elevii români după ce au obținut 3 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Geografie
România a strălucit la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018, organizată în Canada.
Cu trei medalii de aur şi una de argint, ţara noastră a fost prima pe podium, din 50 de naţiuni prezente.
Trei elevi de liceu din Iaşi şi unul din Bucureşti au demonstrat, în urmă a trei probe de concurs, că sunt cei mai buni din lume la Geografie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bianca, Manuel şi Andrei sunt cei trei elevi din Iaşi care au obţinut medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018. Lotul României prezent la Quebec a fost completat de Omar Hamod, din Bucureşti, care a luat medalia de argint.
Bianca Solomon, elevă: "A fost o bucurie foarte mare. A fost o mândrie enormă şi pentru faptul că sunt românca, că sunt ieşeancă de când eram mică apreciam foarte mult enciclopediile pe care mi le cumpărau părinţii şi bunicii şi am fost captivată de partea de geografie din ele."
Manuel Foșălău, elev: "Am fost foarte fericit. Ştiam că suntem un lot bine pregătit, însă nu prea cunoşteam ce au făcut ceilalţi concurenţi, de aceea a fost o surpriză."
Tinerii au fost pregătiţi de doi profesori de Geografie de la Colegiul Naţional din Iaşi.
Dorin Fiscutean, profesor geografie: "Cei patru au venit la Iaşi, unde în regim de cantonament, ne-am cazat în căminul c5 al universităţii, şi în fiecare zi, de dimineaţă până la 7 seara, am învăţat."
Manuel şi Bianca sunt viitori studenţi ai Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi vor să devină profesori universitari. Andrei, olimpic internaţional, medaliat cu aur şi la ştiinţele pământului, se pregăteşte pentru o carieră la o agenţie spaţială.
Andrei Sandu, elev: "Există materii la geografia fizică în special care pot să ajute într-un fel să explice lumea, procesele în care funcţionează lumea. Ne poate ajuta să obţinem un viitor durabil care să ajungă şi înaintaşilor noştri."
Ediţia din 2019 a olimpiadei internaţionale de geografie va avea loc în China, la Hong Kong.