Cum arată scrisoarea doctoriței de la spitalul Sf. Pantelimon trimisă ministrului Rafila. Acuză directorii de „cyberbullying”
Situația de la Spitalul Sf. Pantelimon se complică, după acuzațiile privind decesele pacienților de la Terapie Intensivă, care ar fi primit doze minime dintr-un medicament esențial. O doctoriță a reclamat „bullying-ul” din partea conducerii.
Un medic de la terapie intensivă, care a condus secția în pandemie, i-a trimis ministrului Sănătății o scrisoare în care reclamă o atitudine necorespunzătoare a managerului, care ar fi pornit faptul că își dorește să ocupe din nou funcția de șefă de secție. Potrivit unor surse medicale, scrisoarea i-ar fi parvenit lui Alexandru Rafila pe WhatsApp.
„Subsemnata doctor (...) medic primar în cadrul secţiei ATI Spitalul I de Urgenţă Sfântul Pantelimon Bucureşti, notific cu privire la conduita incorectă din data de 10.04, cu privire la presiunile și conduita incorectă a dr. Bogdan Socea, managerul Spitalului, şi a directorul medical dr. Dimitriu Mihai, care au venit în secția ATI şi au avut un discurs denigrator la adresa mea, în prezenţa tuturor medicilor ATI și a asistentelor prezente în tură.
Au spus că scopul acestui discurs este să dezmintă zvonul legat de spital despre revocarea lor din funcţia de conducere.
În plus, de o manieră incorectă m-au acuzat indirect că aş fi responsabilă de acele filmări şi declaraţii apărute în presă în ultimul timp şi că atâta timp cât vor fi ei conducere, doctoriţa Pompilian Florina va rămâne șefa secţiei ATI, asigurând totodată personalul ca subsemnata nu voi mai fi niciodată șefă de secție atâta timp cât vor fi ei la conducere.
Aceasta înseamnă că dacă se va scoate la concurs postul de şef de secţie ATI, acesta ar fi asigurat actualei şefe de secție, eu nu aş avea nicio şansă la ocuparea acestui post - iar acest fapt nu poate fi trecut cu vederea şi nu poate rămâne fără consecinţe, dată find conduita incorectă, discriminatorie, de mobbing şi bullying şi chiar cyberbullying” a scris reclamanta.
Doctorița i-a menționat ministrului Sănătății că ea a condus secția ATI „în perioada cea mai grea”, în pandemie, când au existat două departamente de ATI COVID și unul non-COVID, „în trei locații diferite”. „De asemenea, tot eu am condus secţia în perioada în care s-a desfăşurat acreditarea spitalului la care am avut un aport semnificativ” a mai scris medicul.