Cum arată grădinița de la mall. 500 de copii din București vor fi primiți în 21 clase
Grădinița la mall este ultima soluție găsită de autorități, având în vedere criza spațiilor.
500 de preșcolari vor merge la grădiniță într-un spațiu închiriat în mall, după ce Primăria sectorului 4 a hotărât în sfârșit să consolideze vechile sedii cu risc seismic.
În România, doar unul din 3 copii, sub 4 ani, este înscris la o creșă sau la o grădiniță de stat. În unele orașe, cei mici "candidează" și câte 10 pe loc.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Două grădinițe cu bulină roșie de risc seismic din cartierul Berceni întră în consolidare. De la 1 martie, dascălii îi vor lua pe copii de mâna și vor merge cu ei zilnic... la mall. O grădiniță întinsă pe 3200 de metri pătrați, la etajul unui centru comercial, este o soluție de compromis. Închirierea va costa peste 20 de mii de euro pe luna.
Cea mai mare grădiniță de stat din țară va fi un oraș pentru preșcolari... 500 de copii vor fi primiți în cele 21 de clase. Educatorii vor pregăti la prânz pătuțurile, iar cei mici vor dormi în sala de grupa. Grădiniță uriașă are cabinete medicale, zone de lectură și relaxare... dar nu are curte! Acum se poartă negocieri cu un magazin, pentru un loc pe acoperisul mall-ului.''
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: ''Această investiție pentru amenajare a costat 2 milioane de lei. Toate unitățile școlare trebuie să fie sigure".
Din cei peste un milion de copii până în 4 ani, doar 350 de mii sunt înscriși la cele 1200 de creșe sau grădinițe de stat. În ultimii zece ani, sute de sedii au fost recastigate în instanța de proprietarii cărora le-au fost confiscate înainte de 1989.
Este și cazul unei grădinițe de pe stradă Împăratul Traian.
"Era un afiș că această grădiniță va fi renovată și că locatarii din jur să stea liniștiți că se va redeschide. Între timp afișul a dispărut".
Copiii au fost mutați într-o clădire închiriată, construită cu destinația de birouri. Nu au curte, ci un parc îngrădit, pe marginea străzii. Înăuntru sunt de fapt două grădinițe, care împart cum pot spațiul. Și putem spune că este un caz fericit! 3900 de școli și grădinițe, de stat și private, nu au autorizație privind securitatea la incendiu. Un sfert dintre cele particulare nu au de fapt nici autorizare de funcționare, pentru că nu respectă normele post-colectiv.
Asta, deși autoritățile au prelungit de mai multe ori termenul limita de conformare. Cât despre construcții noi... lucrările sunt amânate la nesfârșit.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!