Pedeapsa primită de educatoarea care și-a ucis fetița de 4 ani ca să se răzbune pe soț


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 17:55
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 12:20
Categorie: Stiri Justitie

Fosta educatoare de grădiniţă, Oana Net, care şi-a ucis în martie anul trecut fetiţa de numai 4 ani, a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Timişoara.

Judecătorii au decis să majoreze pedeapsa dată de Tribunalul Timiş, relatează Opinia Timișoarei.

În seara zilei de 13 martie 2018, femeia şi-a omorât fetiţa înecând-o în cada plină cu apă din baia locuinţei sale din cartierul Ronaţ din Timişoara, după ce încercase să-i taie venele. Apoi a sunat la 112 şi şi-a mărturisit crima, nu înainte de a înghiţi erbicid sperând să-şi curme zilele. Le-a spus anchetatorilor că nu are o explicaţie logică pentru ceea ce a făcut şi că înainte de momentul crimei a fost măcinată de gândul divorţului de soţ.

Oana N. era educatoare la grădiniţa din Murani şi cu doar o lună înainte de a-şi ucide copilul renunţase la serviciu în încercarea de a-şi găsi un alt post în Timişoara.

În decembrie, femeia a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru violenţă în familie (omor asupra unui membru de familie) şi plata unor despăgubiri de 60.000 de euro către fostul soţ. Procurorii, dar și Oana Net, au atacat decizia, fiecare din motive diferite.

În faţa instanţei, femeia a recunoscut din nou tot ce a făcut şi şi-a cerut iertare, fără să mai dea alte declaraţii în timpul audierii de către judecătorii de la Curtea de Apel.

Fostul soţ a susţinut că pedeapsa dată de magistraţii instanţei inferioare, la Tribunalul Timiş, i se pare prea blândă.

”Câtă răutate poţi să ai ca mamă, după ce ţi-ai omorât copilul să te plângi că ai luat prea mulţi ani de închisoare”, a spus în tatăl fetiţei ucise, potrivit sursei citate.

Miercuri, magistraţii au stabilit ca fosta educatoare să ispăşească 18 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi au menţinut decizia că aceasta să-i plătească cei 60.000 de euro fostului soţ drept despăgubiri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Educatoare lovită pe trecere de un colonel în rezervă. Scenele surprinse
Cazul copilului de 3 ani care ar fi fost agresat de educatoare, anchetat de criminalişti
VIDEO PROTVPLUS.RO