Cum arata 1.000.000 de euro. Suma a fost ridicata de DIICOT din locuintele unei retele de evazionisti. VIDEO
Politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii DIICOT din Sibiu au ridicat 1.000.000 de euro si 180.000 de lei, in urma celor 25 de perchezitii facute la membrii unei grupari infractionale specializate in evaziune fiscala.
In urma actiunii, sapte persoane au fost retinute, relateaza News.ro.
Potrivit unui comuninicat de presa transmis, vineri, de catre reprezentantii Politiei Judetene Sibiu, in urma celor 25 de perchezitii desfasurate in judetele Sibiu, Brasov, Mures si Arges la persoane suspectate de evaziune fiscala si inselaciune au fost ridicati 1.000.000 de euro si 180.000 de lei, dar si 53 de comprimate ecstasy.
De asemenea, politistii au pus in aplicare 50 de mandate de aducere emise de Tribunalul Sibiu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In urma administrarii probatoriului, sapte persoane au fost retinute, pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire grup infractional organizat si alte infractiuni prevazute de Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si de Legea 31/1990 privind societatile comerciale. Cei in cauza urmeaza a fi prezentati magistratilor, in cursul zilei de vineri, cu propunere de arestare preventiva”, se arata in comunicat.
Din cercetari a reiesit ca, incepand cu anul 2012, membrii gruparii ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obtine fraudulos compensari si restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiti beneficiari.
Acestia ar fi evidentiat in actele contabile ale firmelor pe care le controlau achizitii fictive de materiale de constructii si ar fi diminuat valoarea reala a taxelor si impozitelor datorate statului.
De asemenea, partile sociale ale unora dintre firmele controlate, care acumulau datorii mari, ar fi fost cesionate catre persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul intr-un alt judet, astfel incat sa ingreuneze un eventual control fiscal si recuperarea prejudiciului.
Totodata, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii gruparii ar fi achizitionat marfuri de la parteneri comerciali de buna-credinta, pe care i-ar fi indus ulterior in eroare, lasandu-le ca si garantie de plata bilete la ordin/ CEC-uri fara acoperire.