Ce s-ar fi întâmplat cu Iulia cu două săptămâni înainte să se arunce de pe bloc cu cei doi copii ai săi, în Timișoara

Ultima actualizare: 13-05-2022 19:31

Au apărut secvențele cu ultimele clipe din viața femeii din Timișoara, care a căzut împreună cu cei doi copii, de pe un bloc de zece etaje. Camerele de supraveghere au surprins-o în zona imobilului unde s-a produs tragedia.

Era însoțită de fetița în vârstă de 6 ani și de băiețelul de trei ani. La 30 de minute după aceste momente, la acea adresă a fost chemată de urgență ambulanța.

Iulia a ajuns în zona blocului în fața căruia ulterior a fost găsită moartă, alături de cei doi copii ai ei, la ora 9 și 11 minute. A parcat neglijent, aproape de o intersecție, pe trecerea de pietoni. Trei minute a rămas în mașină. Apoi, camera de supraveghere a surprins-o când deschide portiera din spate și o ajută pe fetița de 6 ani să coboare. Pe băiatul de 3 ani îl ia în brațe.

O vreme s-a plimbat cu cei mici pe spațiul verde din apropierea unei parcări. În timp ce fata ei pare că se joacă, ea pășește rar - atentă la o convorbire pe care pare să o aibă la telefon.

Bianca Brândușa, psiholog: „E posibil să se fi întâmplat ceva în timpul conversației care să o fi convins-o cumva să facă lucrul acesta. Ne putem gândi că starea ei în aceea dimineață, nu era una bună. Vedem din atitudine că atât, a așteptat, a discutat, acum se hotărăște să iasă totuși din mașină, scoate și copii, însă din faptul că stă, ne putem gândi că poate decizia încă nu este luată.”

Într-un final, femeia și-a lăsat telefonul în mașină.

Telefonul Iuliei, găsit pe scaunul din dreapta era închis și până acum anchetatorii nu au reuşit să îl decripteze. Ar putea astfel afla informații importante, de pildă cu cine a vorbit ultima dată la telefon, dacă acea persoană știa ce avea să se întâmple, sau dacă acea convorbire ar fi avut vreun rol în decizia pe care a luat-o femeia.

După aceste momente, femeia se îndreaptă spre blocul cu zece etaje, unde a convins pe cineva să o lase să intre. În aproximativ o jumătate de oră, locatarii i-au văzut pe cei trei pe caldarâm și au chemat ajutoare. Puțin înainte de ora zece, în zonă a ajuns o ambulanță.

Apropiații femeii au fost deja audiați, inclusiv fostul soț, cu care ar fi dorit să se recăsătorească, dar și fostul iubit. Nu s-a conturat până acum motivul tragediei, dar surse apropiate anchetei vorbesc despre o internare a Iuliei la psihiatrie, cu doar două săptămâni înainte de moarte.

Bianca Brândușa, psiholog: „Depresia poate fi și mascată, ne referim în cazul acelor persoane care la care nu se vede nimic. Sunt acele persoane aparent vesele. Sunt persoane care se vindecă mai mult și sunt persoane care se vindecă într-un timp mai lung depinde de foarte mulți factori. Ne putem gândi că nu a fost complet vindecată, însă poate au fost mulți alți factori externi care au influențat decizia ei.”

În dosarul deschis după sfârșitul brutal al celor trei se așteaptă și rezultatele necropsiei, care ar putea aduce informații suplimentare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO