Cum a devenit România un "stat-problemă" al UE. Dragnea nu acceptă criticile de la Bruxelles
Situaţie stânjenitoare pentru ţara noastră în Parlamentul European. Reuniţi la Strasbourg, aleşii din toate statele membre au votat o rezoluţie, în care România este criticată.
Rezoluţia Parlamentului European a fost adoptată cu 473 voturi "PENTRU", 151 "ÎMPOTRIVA" şi 40 abțineri. Prin acest document, Guvernul şi Parlamentul de la Bucureşti sunt îndemnate să ţină cont de toate recomandările Comisiei Europene şi ale Comisiei de la Veneţia în domeniul judiciar. De asemenea, guvernanţilor li se cere să renunţe la orice încercare de modificare a legislaţiei penale care, în opinia oficialilor europeni, ar pune sub semnul întrebării lupta anti-corupţie şi statul de drept din România.
Cu toate că nu are efecte juridice asupra ţării noastre, rezoluţia votată marţi la Strasbourg pune România în rândul statelor-problema ale Uniunii Europene.
Alegeri 2024
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
02:43
Rezultate alegeri prezidențiale în Argeș, ”fieful” PSD. Diferenţă de doar 10 sutimi între Călin Georgescu şi Marcel Ciolacu
"Este de importanță fundamentală să se asigure respectarea deplină a valorilor europene comune și să se garanteze drepturile fundamentale prevăzute de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene" se arată în documentul votat, marţi, la Strasbourg.
Autorităţilor de la noi li se recomandă, de asemenea, să renunţe la orice tentativă de intimidare a societăţii civile, dar şi a presei. Europarlamentarii „își exprimă profunda îngrijorare față de restricțiile politice aplicate libertății presei și față de propunerile legislative care ar incrimina denigrarea României în străinătate și ar reintroduce defăimarea în Codul Penal”.
Atitudinea forţelor de ordine la Mitingul Diasporei din 10 august a atras şi ea atenţia partenerilor europeni, iar acum, în document, este condamnată „intervenția violentă și disproporționată” asupra celor care manifestau paşnic.
Şeful statutului pune întreaga vină a criticilor la adresa României pe seama celor din PSD şi cere, din nou, ca Viorica Dăncilă şi cabinetul său să plece de la Palatul Victoria.
În schimb, preşedintele principalului partid de guvernământ avea o altă abordare cu privire la problemele României. Cu câteva minute înainte de votul din Legislativul european Liviu Dragnea afirma că priorităţile nu ne pot fi dictate de la Bruxelles sau de la Strasbourg.
La rândul lor, liderii opoziţiei, Ludovic Orban şi Dan Barna, anunţa că vor depune o moţiune de cenzură pentru a demite cabinetul Dăncilă.
Sursa: Pro TV
Etichete: PSD, diaspora, ue, miting, parlamentul european, viorica dancila, rezolutie,
Dată publicare:
13-11-2018 19:36