Criminalul din Bascov a fost reținut, ar fi premeditat uciderea familiei sale. Un legist este șocat de rănile victimelor

×
Codul embed a fost copiat

Bărbatul de 53 de ani, bolnav psihic, care a recunoscut că și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata de 5 ani a fost reținut. El este acuzat de omor calificat cu premeditare și cruzime împotriva membrilor de familie.

Marți seara, când a fost prins într-o pădure din spatele casei, a povestit că se gândea de multă vreme cum să-i omoare pe ai lui. Medicii și apropiații spun însă că nu a dat de bănuit nicio clipă, ba chiar părea foarte supus. Atacul i-a luat prin surprindere pe toți.

"În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

El urmează să fie prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Și-a găsit întreaga familie ucisă

Oribila poveste a început cu un telefon la 112, prin care un bărbat, cadru militar la Spitalul Militar din Pitești, anunța că și-a găsit întreaga familie fără suflare. A intrat întâi în propria casă, unde erau soţia lui şi fetița lor de 5 ani. A traversat apoi strada, la socri, și i-a găsit morţi și pe aceștia. Lângă ei nu mai sufla nici cumnatul său.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Gheorghe Stancu, primar: „L-a omorât pe tatăl, când a ieşit din baie, după spusele celor prezenţi aici. Pe mama a prins-o când a ieşit afară din casă. După aceea a omorât și fratele, a trecut strada în casa cealaltă unde locuia sora și fata. A omorât-o pe sora și pe fetiţă.”

Strada din satul Stejeret - Bascov, aflat la câţiva kilometri de Pitești, s-a umplut imediat de mașini ale Poliției, Jandarmeriei, și echipaje SMURD. Forțele de ordine au baricadat drumul.

Anchetatorii au constatat că cele relatate de militar se confirmă. Cel mai probabil victimele ar fi fost ucise cu un ciocan, iar procurorii cred că bărbatul n-a acţionat la întâmplare.

Laurențiu Palaghia, prim-procuror la Tribunalul Argeș: „Există, totuși, prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor, ceea ce ar nuanța un plan.”

Conf. univ. dr. Dan Manu, medic legist: „Ceea ce am văzut în această seară nu am văzut în zeci de ani de când sunt medic legist. Ca modalitate de agresiune din partea autorului, corpuri contondente, mai exact pietre, de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare, despicătoare.”

În casa vârstnicilor mai locuia un fiu al lor, de 53 de ani, cunoscut cu handicap psihic accentuat din 2007. Bărbatul, care a fost zărit de un vecin la scurt timp după crimă, a devenit imediat principalul suspect.

Bărbatul acuzat de comiterea multiplelor crime a fost prins la scurt timp într-o pădure din aproprierea locuinței. El a fost reținut și va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor.

Suspectul a încercat să se sinucidă după crime

Când a fost prins de oamenii legii era rănit la gât, pentru că ar fi încercat să se sinucidă, și a recunoscut pe loc că și-a ucis sora, fratele, nepoata și părinții.

Laurențiu Palaghia, prim procuror la Tribunalul Argeș: „Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. A relatat destul de liber și cursiv despre o anumită modalitate de săvârșire a faptelor.”

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, presupune că nu ar fi avut discernământ: „Acest nefericit pacient care poate că nu îşi luă deloc tratamentul medicamentos a fost deranjat de un cuvânt, de un gest, de o vorbă şi intervine criza, puseul într-o astfel de criză când ei reacţionează deosebit de violent, a putut să execute o familie întreagă, are o putere fantastică în momentul acela de criză şi foarte mulţi oameni antrenaţi de abia îl pot pune la pământ.”

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, explică gestul bărbatului printr-o serie de resentimente acumulate - „Crima în masă este motivată ideologic. în cele mai multe cazuri, persoana care se angajează în crima în masă are un raţionament care poate să fie delirant.”

Cel mai probabil, familia și-a asumat răspunderea pentru îngrijirea sa la domiciliu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Un brașovean și-a scos garajul la vânzare pe Facebook pentru 25.000 de euro
Un brașovean și-a scos garajul la vânzare pe Facebook pentru 25.000 de euro

Un bărbat din Brașov a anunțat pe Facebook că își vinde garajul din lemn pentru suma de 25.000 de euro, fără negocieri.

Administratora unui bloc din București a fost înjunghiată mortal de un vecin
Administratora unui bloc din București a fost înjunghiată mortal de un vecin

Scene șocante au avut loc, joi, într-un bloc din Sectorul 2 al Capitalei. O femeie de 56 de ani a murit după ce a fost înjunghiată de un vecin. Individul a fost imobilizat de polițiști și dus la audieri.

VIDEO. Un consilier local din Brașov nu a oprit camera și s-a filmat live pe toaletă, într-o ședință transmisă pe Facebook
VIDEO. Un consilier local din Brașov nu a oprit camera și s-a filmat live pe toaletă, într-o ședință transmisă pe Facebook

Un consilier local din Brașov a uitat să închidă camera telefonului în timpul unei ședinte din cadrul Comsiei 4, care avea loc pe platforma Zoom.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.