Crima din Brăila rămâne învăluită în mister. Principalul suspect nu recunoaște fapta, dar anchetatorii au peste 100 de probe
Crima din Brăila rămâne învăluită în mister. Specialiști din Galați fac începând de azi expertiza echipamentelor electronice ridicate la percheziții.
Cea mai dificilă etapă va fi clonarea telefonului mobil al doctoriței ucise pe 16 iulie pentru că aparatul este de negăsit.
Între timp, principalul suspect, un bărbat de 39 de ani aflat în arest nu recunoaște crima. Dar anchetatorii au tot mai multe probe care îl incriminează.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Conform procedurii, la expertiza echipamentelor electronice au asistat și inculpatul Maricel Mihai și avocatul lui. Asupra bărbatului, în momentul reținerii, au fost găsite două telefoane mobile.
Mihai Drăgan, avocatul inculpatului: "Urmează ca IT-iștii să stabilească ce pot să extragă de pe ele, unul este al lui și unul este al cumnatului lui, care mi-a arătat că a fost ridicat la momentul la care a fost reținut, că i-a căzut pe jos. El își arată interesul și este – pot să spun, între ghilimele – "bucuros" că se pot verifica”.
Anchetatorii au mai ridicat un laptop din biroul doctoriței Marina Gavril, stickuri de memorie, dar și telefoanele altor persoane care au calitate în dosar: femeia de serviciu care a descoperit tragedia, soțul ei și alții.
Telefonul doctoriței, însă, nu a fost găsit. Așa că este luată în calcul clonarea cartelei dispozitivului, - procedură anevoioasă, care poate oferi, însă, informații cruciale.
Ionel Boboc, specialist IT: "Practic poate descărca toate informaţiile din Cloud, care au fost încărcate iniţial în telefonul original. Asta înseamnă conversaţii, mesaje, whatsApp, mesagerie, inclusiv locaţie şi multe alte informaţii pe care le avea pe telefonul original".
După două săptămâni de la crimă a fost ridicată și mașina pe care o folosea doctorița. A stat tot timpul parcată aici, în faţa cabinetului. Iar cabinetul, iată, a devenit între timp un adevărat altar în memoria Marinei Gavril.
Soțul victimei a fost văzut foarte puțin de la crimă încoace. Nu a mai mers la cabinetul său stomatologic, aflat pe aceeași stradă cu al soției, decât ca să ia de-acolo niște acte.
Anchetatorii au mai analizat și o altă probă ADN, găsită pe o șapcă.
Mihai Drăgan, avocatul inculpatului: "Pe interiorul șepcii lui Măricel a fost găsită o pată de sânge: al lui, nu a victimei. Persoana care s-ar fi deplasat de la cabinet, pe acel traseu, ar fi aruncat-o peste gard, sângele este al lui, concluziile ne conduc că ar fi putut fi șapca lui".
Săptămâna viitoare sunt așteptate de la Institutul de Medicină Legală rezultatele altor analize, esențiale în dosar. Anchetatorii susțin, însă, că au adunat aproape o sută de probe care îl indică drept făptaș pe Măricel Mihai.
Sursa: Pro TV
Etichete: crima, braila, ancheta, suspect, medic stomatolog, medic dentist,
Dată publicare:
02-08-2024 17:15