Credincioșii din România s-au putut închina, în premieră, la moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului
În premieră pentru România, credincioșii s-au putut închina la moaștele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului.
Oamenii s-au așezat la coadă ca să intre în Catedrala Încoronării din Alba Iulia și să atingă relicva cu fragmentele celei care a fost bunica lui Iisus Hristos.
Joi, enoriașii se mai pot închina la sfânta la Mănăstirea Oașa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Catedrala Încoronării din Alba Iulia s-a umplut de credincioși, veniți să se închine la racla cu moaștele sfintei Ana, aduse pentru prima oară la noi în țară. În fața lăcașului de cult, sute de oameni au stat cu orele la rând.
Femeie: "E ocrotitoarea mea spirituală că mă cheamă tot Ana și îi mulţumesc din tot sufletul că am reușit să mă închin”.
Femeie: „Mulțumim la Dumnezeu că am reușit să ne închinăm, pentru sănătate, pentru nepoți, pentru mama".
Este pentru prima oară când relicvele părăsesc Bologna, în ultimii 600 de ani.
Monsenior Andrea Caniato: "Această relicvă a fost un dar pentru orașul nostru (n.r. Bologna) făcut de regele Angliei în secolul al XV-lea. A negociat pacea între Anglia și Franța, după un război de aproape 100 de ani".
Oliviu Botoi, Arhiepiscopia de Alba Iulia: "Sfintele moaște au fost venerate prima dată pe pământul țării sfinte acolo unde a viețuit Sfânta Ana, iar în secolul al VII-lea au fost duse pentru închinare la Constantinopol".
Sfânta Ana este considerată ocrotitoarea copiilor şi a maternităţii. Joi, credincioșii se pot închina la moaștele sfintei la Mănăstirea Oașa, din Alba, unde a fost mutată racla.