Coșmarul unui bărbat din Oradea. De la o banală amigdalită a ajuns la 22 de operații și 80 de zile în spital
De la o banală amigdalită, un bărbat de 37 de ani din Oradea a fost la un pas de moarte. A ajuns la Spitalul de Urgență din Cluj în momentul în care toate organele începeau să-i cedeze, rând pe rând.
Medicii s-au mobilizat rapid și, după un șir de investigații, au descoperit că are o infecție puternică în tot corpul, cu un streptococ agresiv. Au urmat 22 de operații și 80 de zile de internare - o luptă contra cronometru, cu final fericit.
De aproape trei luni, pentru Tudor, salonul de spital a fost locul pe care l-a numit acasă. Alături i-au fost soția și personalul medical. Iar motivația cea mai mare pentru a trece peste zilele crunte a fost fetița lor în vârstă de șase ani. Pentru că zilnic avea nevoie de transfuzii, oamenii s-au mobilizat în număr impresionant.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tudor, pacient: “E impresionant câtă lume şi prieteni s-au mobilizat şi m-au ajutat în cea mai neagră perioadă a vieţii mele."
Deși reușește cu greu să vorbească, Tudor a ajuns în stare critică, acum trei luni, la medicii din Cluj. Aparent, cu o banală răceală, febră și dureri în gât tratate superficial, bărbatul a cerut ajutor când a simțit dureri puternice la un picior. Numai că totul s-a complicat, ulterior.
David Andras, medic Spitalul de Urgenţă Cluj: "În urgenţă deja prezentarea lui a fost cu insuficientă multiplă de organe. Testele bacteriologice realizate în primele 24-48 h de la internare au arătat prezenţa unei bacterii care în mod normal da o amigdalită pe care toţi o cunoaştem, o facem în copilărie, o facem şi ca şi adulţi, însă şi aceste amigdalitate, au un anumit procent de complicaţii rare care sunt severe şi care pot să cauzeze deces. Nu prea ne aşteptam ca la o amigdalită să ne doară piciorul şi să ajungem internaţi în spital 80 de zile."
Infecția cu streptococ a avut o evoluție rapidă și i-a afectat rinichii, fictul și circulația sângelui. După mai multe operații doctorii din mai multe specialități au format o echipă întreagă de interveție și au au reușit să îi salveze viața dar și piciorul.
Claudia Gherman, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca: “Pacientul a avut nevoie de 22 intervenţii chirurgicale, de peste 250 ore de filtrare a sângelui. În paralel noi ca şi unitate a trebuit să depunem eforturi suplimentare, ca să putem aloca resursa materială necesară rezolvării cu succes a acestui caz, astfel încât la ora actuală. Să avem un decont de 106.000 euro."
Tudor a fost externat vineri, însă urmează să fie monitorizat de medici și să aibă mai multe controale periodice. Medicii ne sfătuiesc să nu tratăm cu indiferență starea de rău de la ceea ce am putea considera o banal răceală și să cerem ajutorul pentru a preveni complicațiile.