Cosmarul trait de rudele si prietenii celor aflati vineri seara in Clubul Colectiv. "Au zis sa venim la spitale sa-i cautam"

×
Codul embed a fost copiat

Totul s-a transformat repede intr-un cosmar si pentru rudele si apropiatii victimelor din incendiul care a cuprins clubul Colectiv.

La cateva ore de la tragedie, inca era extrem de dificil pentru autoritati sa faca o lista cu toate persoanele care au pierit sau au fost ranite. Si asta pentru ca foarte multi dintre tineri nu aveau acte de identitate asupra lor.

FILMUL TRAGEDIEI DE LA CLUBUL COLECTIV

La ore bune dupa incendiu, 17 dintre cei care si-au pierdut viata si cinci dintre raniti erau inca neidentificati.

Ranitii au fost transportati de urgenta la spitalele din Capitala. Foarte multi au ajuns la Floreasca.

Citește și
MEDICI
STAREA RANITILOR. 90 de persoane sunt inca in stare grava. Vesti proaste si despre minorii ce au fost prinsi in incendiu
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Dr. Bogdan Oprita, puratatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca: "La noi au ajuns intr-un timp foarte scurt 56 de victime, care au necesitat stabilizare. A fost declansat la nivelul spitalului planul alb de interventie, tot personalul din UPU a venit de acasa. 16 dintre ei, din care 14, extrem de grav. Au ajuns in sectia de terapie intesiva si apoi in salile de operatie."

Din cauza numarului mare de persoane care au ajuns la Floreasca, ambulantele au transportat ranitii la alte spitale din Capitala.

Prima, si cea mai importanta conditie de transfer, a fost ca spitalele la care vor ajunge victimele sa aiba sectie de chirurgie plastica, pentru ca, potrivit medicilor, majoritatea aveau arsuri. Doi pacienti, de 14, respectiv 16 ani, aflati in club in momentul incendiului, au fost transportati la Spitalul Gricore Alexandrescu.

La aflarea vestii, rudele si apropiatii victimelor au pornit intr-o misiune crunta de cautare.

"Acolo e un carnagiu. Au zis sa venim la spitale sa-i cautam", spune o ruda.

Un barbat care a fost in club vineri seara si a scapat nevatamat, a venit la spital pentru prietenii lui: "Usa de evacuare era doar una singura, cealalta era blocata, s-au calcat in picioare, au spart usa. Era un carnagiu, efectiv un carnagiu. Printre raniti sunt prieteni de-ai mei... In 20 de minute a venit primul echipaj de politie, dupa care a venit un echipaj de pompieri."

Alex Banu, jurnalist: "Cu un metru inainte de iesire deja nu puteam sa mai ies si mi-era foarte frica. Am luat o gura seriosa de fum, mi-a fost nasol, am resuit sa scap. Nu se mai vedea nimic din cauza norului de fum. Nu, negru, nimic, si venea dupa tine, asta era nasol. Imi doream din tot sufletul sa ma impinga din spate, sa ies si prin geam. M-am panicat pentru ca stiu ce se intampla in situatii de genul asta."

Alex Banu: "Am scapat intact, desi eram in partea opusa iesirii. Am vazut cum s-a urcat firicelul acela de foc pe stalpul de sustinere. Eram cu un prieten, el mi-a aratat focul, am zis ca nu se poate intampla nimic.

Unii oameni din fata scenei au inceput sa arunce cu bere, mai mult in spirit de gluma. Cand s-a aprins, m-am speriat. Cand am ajuns la iesirea spre antecamera, s-a aprins tot tavanul. In cinci secunde ardea. Apoi au inceput sa cada bucati din plafon.

Momentul groaznic a fost atunci cand scapai de acolo, te uitai in spate si nu stiai ce sa faci in momentul ala. Nu poti sa atingi oamenii, aveau pielea arsa....ce m-a socat cel mai mult este ca toti ziceau ca sunt bine."

Raed Arafat: "Este o tragedie fara precedent, de care niciodata nu vrem sa avem parte dar asta este situatia."

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Marturii dupa tragedia din Colectiv.
Marturii dupa tragedia din Colectiv."Parintii aratau poza copilului lor celor din jur, in speranta ca poate l-a vazut cineva"

"Nimeni din club n-a realizat initial ce s-a intamplat" spun supravietuitorii. Toata lumea credea ca flacara de pe stalp se va stinge repede. Dar, in cateva secunde, clubul "Colectiv" s-a transformat intr-un infern.

STAREA RANITILOR. 90 de persoane sunt inca in stare grava. Vesti proaste si despre minorii ce au fost prinsi in incendiu
STAREA RANITILOR. 90 de persoane sunt inca in stare grava. Vesti proaste si despre minorii ce au fost prinsi in incendiu

Fiecare ora care trece poate sa reprezinte un pas crucial pentru fiecare dintre cei 145 de raniti, internati in 11 spitale din Bucuresti. Situatia ramane in continuare critica pentru alte 90 de persoane. Au arsuri severe si sunt la terapie intensiva

Incendiul din Colectiv. Bilantul a crescut la 30 de morti. Iohannis:
Incendiul din Colectiv. Bilantul a crescut la 30 de morti. Iohannis: "Sa nu mai lasam incompetenta unor institutii sa ucida"

Amintirea noptii de vineri va ramane o rana, care nu se va inchide probabil niciodata pentru supravietuitori si pentru familiile indoliate. A fost un spectacol cu intrare libera, dar cu iesire imposibila.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.