Coronavirus România, LIVE UPDATE 23 martie. Al șaptelea deces, confirmat. Pacienții care nu prezintă urgențe vor fi externați

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus România, LIVE UPDATE 23 martie. Toți pacienții care nu prezintă urgențe vor fi externați din spitale. În România au fost confirmate 576 de cazuri de coronavirus, dintre care 7 pacienți decedați. 

Coronavirus România, LIVE UPDATE 23 martie

UPDATE 20:20 - Al șaptelea deces provocat de coronavirus în România

 

Luni seară a fost înregistrat și cel de-al șaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de
21 martie.

Citește și
facebook
Facebook a anunțat că va reduce calitatea conţinutului video în Europa

Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20 martie și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

UPDATE 18:40 - Al șaselea deces provocat de coronavirus în România

 

A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția de terapie intensivă.

Bărbatul a decedat în cursul zilei de luni și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus. 

UPDATE 17.45 Spitalul Județean Suceava va trata din nou pacienții infectați cu coronavirus după ce va fi dezinfectat

Spitalul Judeţean din Suceava va trata pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus după ce va fi dezinfectat, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

”Va urma o dezinfecţie la nivelul întregului spital, iar în 48 de ore după ce vom reactiva primirile de urgenţă sau UPU vom transforma acest spital în spital care tratează pacienţi infectaţi cu COVID-19”, a spus secretarul de stat.

Potrivit acestuia, în cazul Spitalului din Suceava s-a luat decizia de intrare în carantină după ce 52 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

”La Spitalul din Suceava avem deja 52 de cadre medicale care sunt infectate cu coronavirus. Chiar dacă sunt asimptomatice sau au simptomatologie uşoară s-a luat decizia ca acest spital să intre în carantină.

Vom externa toţi pacienţii care sunt de externat şi în izolare voluntară la domiciliu. Ceilalţi vor fi transferaţi la alte unităţi sanitare în funcţie de patologia lor”, a arătat secretarul de stat.
 

 UPDATE 17:00 - Și în județul Alba se vor prelucra teste pentru coronavirus 


În curând și în județul Alba se vor putea prelucra teste pentru coronavirus.

Aparatul a fost pus deja pus în funcțiune și are capacitatea de a realiza 96 de teste Covid-19 în șase ore. Personalul medical care va lucra în acest laborator a fost instruit, iar echipamentele, calibrate.

Testele pentru diagnosticarea cazurilor de infectare cu coronavirus nu se pot face la cerere, ci doar suspecților care îndeplinesc anumite condiții.

Aparatura și echipamentele au fost aduse la Alba Iulia de la Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, de la Universitatea Politehnica București și de la Direcția Sanitar-Veterinară Alba.

 

UPDATE 16:20 - Algoritmul de testare pentru coronavirus în România s-a schimbat

 
Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat luni schimbarea algoritmului de testare a cetățenilor pentru infecția cu coronavirus.

INSP menționează că în acest moment, Romania se află în stadiu pre-epidemic, înregistrandu-se cazuri de import și cazuri de transmitere locală restrânsă (generația 2, 3 și 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținută.

În aceste condiții, strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată.

Astfel, prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanței este urmatoarea:

1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internațională;
2. Contacți apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate;
3. Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu un caz confirmat;
4. Cazuri de SARI fara altă etiologie (negativi la test de gripă), din TOATE categoriile de varstă și din TOATE spitalele;
5. Persoane instituționalizate simptomatice

UPDATE 15:50 -Spitalul ROL2 va deveni operațional în scurt timp

 

MApN anunţă că spitalul ROL2 ridicat în curtea Institutului "Ana Aslan" din Otopeni va fi operaţionalizat în scurt timp.

„La această oră, sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicaţi peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaţionalizarea, din punct de vedere administrativ, a formaţiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan' Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acţiuni de triaj epidemiologic”, conform MApN.

Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formaţiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de luni, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branşată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcţional după instalarea aparaturii medicale şi parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare.

Potrivit MApN, în garnizoanele din ţară, instituţiile medicale militare funcţionează la capacitate maximă.

UPDATE 15:45 - România aduce echipamente de protecție medical din Germania și Turcia

 

Două aeronave militare româneşti vor aduce, luni, echipamente de protecţie medicală din Germania şi Turcia, informează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Forţele Aeriene Române vor efectua zborurile cu o aeronavă C-130 Hercules în Germania şi cu o aeronavă C-27 J Spartan în Turcia.

UPDATE 14:10 Pacienții care nu prezintă urgențe vor fi externați din spitale

 

Luni, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, începând de marți, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

UPDATE 14:02 Al cincilea deces al unei persoane infectate cu coronavirus

 

A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

UPDATE 12:58 România este de luni "zonă galbenă" COVID-19

 

România este de luni "zonă galbenă" COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.

Cei care vin din ţări care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Pe site-ul INSP a fost publicată lista actualizată cu aceste ţări. Ele sunt: Arabia Saudită, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud - partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Islanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză - zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

Statele care sunt marcate ca ''zone roşii'' şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză - regiunea Hubei, Italia - întreaga ţară, Coreea de Sud - Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran - întreaga ţară.

UPDATE 12:54 Grupul de Comunicare Strategică: Au fost confirmat 576 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19

 

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

UPDATE 12.10: 27 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava, confirmate cu coronavirus

 

Un număr de 27 de cadre medicale, 18 medici şi nouă asistente, de la Spitalul Judeţean Suceava sunt confirmate cu coronavirus, fiind internate în secţia de Boli Infecţioase din cadrul unităţii medicale.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Suceava, printre cele 27 de cadre medicale infectate se numără şi persoane din conducerea spitalului sucevean.

Şefii spitalului judeţean afirmă că au fost achiziţionate cu mare greutate echipamentele medicale necesare.

UPDATE 11:56 În această dimineață a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19.

 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic ( nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv)

UPDATE 11:35 Medicul din Covasna diagnosticat cu COVID-19, urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 

Medicul ginecolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, diagnosticat cu COVID-19, este urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Dosarul penal a fost înregistrat duminică, la scurt timp după ce autorităţile au anunţat că medicul a fost diagnosticat pozitiv, iar trei secţii ale spitalului au intrat în carantină, existând suspiciunea de contaminare a pacienţilor şi personalului medical.

"În data de 22.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe un dosar penal în care s-a dispus, în aceeaşi dată, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (...). Organele de cercetare au reţinut că un medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristoff' din municipiul Sfântu Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria şi, în data de 21.03.2020, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. În urma verificărilor, s-a stabilit că Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Cercetările se efectuează de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna - Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Duminică seara, conducerea spitalului a comunicat că testele COVID-19 făcute angajaţilor care lucrează la secţiile Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri sunt negative, potrivit Agerpres.

Precizarea a venit la scurt timp după ce conducerea instituţiei a confirmat că un medic a fost diagnosticat cu COVID-19, iar una dintre măsurile imediate a fost izolarea în cele trei secţii, timp de 14 zile, a celor 60 de persoane, dintre care 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, care ar fi putut intra în contact direct sau indirect cu acesta.

De asemenea, au fost stopate internările, a fost decontaminat spitalul şi a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat că medicul diagnosticat cu COVID-19 a acordat consultaţii medicale şi în Policlinică în perioada 8-18 martie, respectiv 10 zile.

Acesta a mai menţionat că încă nu este clar dacă medicul a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară.

UPDATE 10:46 Peste 1.200 de salopete de risc biologic şi aproximativ 2.000 de măşti ajung, luni, la Oradea

 

Instituţia Prefectului Bihor a anunţat că, în cursul zilei de luni, la Oradea va ajunge o primă tranşă de peste 1.200 de salopete de risc biologic şi peste 2.000 de măşti FFP2, în cadrul măsurilor integrate din domeniul medical.

Potrivit unei informări transmise de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Dorel Ţîrţ, la nivelul spitalelor din Oradea s-a efectuat identificarea tuturor stocurilor, s-a evaluat necesarul de materiale luând în considerare noile prevederi privind procedurile din spitale şi s-a stabilit efectuarea centralizată a achiziţiilor, din surse interne şi externe, de materiale sanitare, medicamente şi echipamente de protecţie. Necesarul lunar este de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Repartiţia materialelor achiziţionate se va face de către o comisie pentru spitale alcătuită din reprezentanţi ai Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea, ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi ai UPU-SMURD. În caz de necesitate, se pot face urgent transferuri cu materiale şi medicamente de la un spital la altul.

Situația epidemiei la nivel național


Pentru cei care refuză să înţeleagă gravitatea situaţiei, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că România se confruntă deja cu răspândirea comunitară. Cu alte cuvinte suntem predispuşi toţi. Nerespectarea izolării în această perioadă va duce la o explozie de cazuri, în care vârstnicii şi cei cu alte afecţiuni vor fi victime sigure.

Ultimul pacient ucis de coronavirus are 70 de ani. Iniţial a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. Pe 19 martie, a fost confirmat pozitiv, iar o zi mai târziu a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pe lângă infectarea cu COVID-19, omul suferea de diabet şi hipertensiune arterială. Totuşi în cazul acestuia nu vorbim de afecţiuni care să-i pună viaţa în pericol imediat. Nu se ştie încă de unde bărbatul a contactat virusul, pentru că din ancheta epidemiologica a rezultat că nu călătorise în zonele afectate şi nici nu a intrat în contact cu cineva infectat.

De cealaltă parte, primul bărbat care a murit din cauza noului virus avea 67 de ani. S-a întors din Franţa pe 6 martie, iar pe 18 i-a fost confirmată infecţia COVID 19 la spitalul din Filiaşi. În aceeaşi zi a fost transferat la Craiova, la spitalul judeţean. Pacientul suferea şi de cancer în stadiu terminal.

23 de cadre medicale care au luat contact cu el au fost izolate la domiciliu iar activitatea secţiei a fost suspendată. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistrat şi un dosar penal având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor pentru că cei din conducerea unităţii sanitare nu ar fi luat măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea infecţiei COVID 19.

Al doilea pacient ucis de noul virus avea 74 de ani şi era internat în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din capitală, în secţia de terapie intensivă. El a fost transferat aici în noaptea de vineri spre sâmbătă de la Spitalul Universitar, acolo unde a stat internat încă de luni. Suferea şi de o boală cronică pentru care făcea dializa într-un centru privat din Bucureşti. Ancheta epidemiologic[ trebuie să stabilească de unde a luat bărbatul virusul.

Alţi 14 români diagnosticaţi cu COVID 19 sunt în secţiile de terapie intensivă, iar starea de sănătate a 3 dintre ei este gravă.

Numărul celor bolnavi se ridică însă la 433. Au fost 66 de cazuri noi înregistrate duminică.

Între acestea 11 cadre medicale care lucrează la Spitalul Judeţean din Suceava în secţiile de pneumologie, boli infecţioase, ortopedie şi în Unitatea de Primiri Urgenţe. Doctorii nu prezintă simptome, aşa că, la nivelul conducerii Spitalului Judeţean s-a luat decizia ca ei să rămână izolaţi la domiciliu şi să fie internaţi doar dacă starea de sănătate li se agravează.

În tot acest timp, s-au prelevat în jur de 50 de probe de la colegii lor. Activitatea spitalului nu a fost afectată pentru că alţi doctori au fost chemaţi de acasă, iar în secţia de pneumologie se internează doar pacienţi infectaţi cu noul virus.

În schimb, secţia de nou-născuţi şi cea de Ginecologie, din cadrul Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, Covasna, au intrat în carantină, după ce o doctoriţă a fost confirmată cu coronavirus. În total, este vorba despre 59 de persoane, dintre care 17 sunt bebeluşi.

Robert Andras, managerul Spitalului Judeţean de Urgente Sfântu Gheorghe: "Până în momentul de faţă nu există nimeni cu simptome. În funcţie de posibilităţi se vor externa cu menţinerea supravegherii la domiciliu 14 zile în continuare de la externare."

Pe lista bolnavilor cu COVID 19 este şi şeful ISU Hunedoara, colonelul Viorel Demean. Se afla în izolare la domiciliu pentru că intrase în contact cu city-managerul oraşului Deva, Adrian Nicolae, care între timp s-a şi vindecat. Cei doi au fost împreună la o şedinţă operativă.

În continuare, cei mai mulţi dintre pacienţi au între 30 şi 49 de ani. 8 dintre bolnavi sunt copii, iar 18 au peste 70 de ani.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Cei de acasă trebuie să înţeleagă că suntem în transmitere comunitară, iar asta implică şi lipsa unei legătuiri cu cei veniţi de afară sau cu un pozitiv. În acest moment suntem predispuşi toţi atât timp cât nu respectăm o izolare. Am văzut parcurile pline, nu cred că este momentul de plimbare. Recomandarea de izolare pe care o facem de 6 săptămâni rămâne valabilă şi rămâne parte din prevenţie, precum şi parte din tratament. În timp vor putea veni şi alte constrângeri dacă noi nu înțelegm că izolarea reprezintă momentul în care noi decidem dacă avem sau nu mai multe cazuri, dacă avem cazuri grave, sau nu, dacă ne protejăm familia, persoanele în vârstă şi copiii.''

Medicii vorbesc însă şi de persoane care s-au vindecat: 64 până acum. Cele mai multe din Timişoara şi Bucureşti.

Pe de altă parte două persoane de 15 şi 47 de ani care se aflau în autoizolare au fost prinse de poliţiştii din Cernavoda în afară domiciliului. Acestea au fost amendate şi au fost mutate în carantină instituţionalizată. Urmează acum o anchetă epidemiologică care va stabili dacă au intrat în contact şi cu alte persoane cât timp au părăsit domiciliul.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Adrian Mutu a semnat! Ce echipă din Superligă va antrena
NEWS ALERT Adrian Mutu a semnat! Ce echipă din Superligă va antrena
Citește și...
Cazul curios al Germaniei. Are o rată de victime de doar 0,3% în pandemia de coronavirus
Cazul curios al Germaniei. Are o rată de victime de doar 0,3% în pandemia de coronavirus

Germania a stârnit curiozitatea experților din Europa. Deși este printre cele mai afectate țări de coronavirus, numărul victimelor este foarte mic.

Facebook a anunțat că va reduce calitatea conţinutului video în Europa
Facebook a anunțat că va reduce calitatea conţinutului video în Europa

Facebook va reduce calitatea streamingului video pe platforma sa şi pe Instagram în Europa, în contextul în care mii de angajaţi lucrează de acasă în această perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Apelul unui român din Spania, suspectat de coronavirus: ''Se joacă cu viața lor''
Apelul unui român din Spania, suspectat de coronavirus: ''Se joacă cu viața lor''

Italia rămâne în alertă maximă. Sunt 651 de morţi de sâmbătă până duminică, 5.476 în total. Pentru că situaţia este dramatică, autorităţile anunţa noi şi noi măsuri pentru a limita extinderea pandemiei. Tardiv, potrivit unor analişti politici.

Catedrala Mitropolitană din Cluj: Zeci de oameni s-au împărtășit cu aceeași linguriță, fără nicio reținere
Catedrala Mitropolitană din Cluj: Zeci de oameni s-au împărtășit cu aceeași linguriță, fără nicio reținere

La Catedrala Mitropolitană din Cluj preoții au slujit pe platoul din fața lăcășului de cult. După ce s-a încheiat litrurghia enoriașii s-au aliniat, pe trei rânduri, la împărtășanie. Ca de obicei, a fost folosită aceeași linguriță pe care oamenii au atins

Recomandări
Oficial: Tăierile de cheltuieli decise de Guvern. Cresc taxe și impozite în 2025. Nu este exclusă nici majorarea TVA
Oficial: Tăierile de cheltuieli decise de Guvern. Cresc taxe și impozite în 2025. Nu este exclusă nici majorarea TVA

Pentru a face economii la buget, guvernul a decis ca în 2025 să înghețe salariile de la stat și pensiile, să elimine facilitățile fiscale de care beneficiau angajații din IT, agricultură și construcții.  

Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile ale anului 2025. Surprizele anunțate de meteorologi
Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile ale anului 2025. Surprizele anunțate de meteorologi

Dacă plănuiți să ieșiți din casă în noaptea de Revelion, îmbrăcați-vă gros. Meteorologii anunță temperaturi negative peste tot în țară și vânt puternic la munte.

Spitalele sunt aglomerate de oameni care nu ar trebui să se prezinte la urgențe. Așteaptă și cinci ore pentru o consultație
Spitalele sunt aglomerate de oameni care nu ar trebui să se prezinte la urgențe. Așteaptă și cinci ore pentru o consultație

Viroze respiratorii, probleme digestive din cauza excesului de mâncare ori alcool, urgențe cardiace sau cerebrale, și nu în ultimul rând, mulți oameni care nu ar trebui să se prezinte la spital. Cam aşa stau lucrurile în faţa camerelor de gardă.