Apelul unui român din Spania, suspectat de coronavirus: ''Se joacă cu viața lor''

Ultima actualizare: 22-03-2020 22:15

Italia rămâne în alertă maximă. Sunt 651 de morţi de sâmbătă până duminică, 5.476 în total. Pentru că situaţia este dramatică, autorităţile anunţa noi şi noi măsuri pentru a limita extinderea pandemiei. Tardiv, potrivit unor analişti politici.

La rândul său, Spania numără peste 28 de mii de îmbolnăviri şi mult mai dureros, 1.756 de persoane decedate. 375 în ultimele 24 de ore. Printre cei cu COVID-19 este şi celebrul tenor spaniol Placido Domingo.

El a făcut anunţul pe o reţea de socializare şi a spus că este în izolare şi se simte bine. Pe de altă parte, un român stabilit în Spania a descris experienţa prin care a trecut după ce a fost internat în spital cu febră mare şi tuse seacă.

Florin Filimon este un român stabilit în oraşul spaniol Zaragoza şi a trăit experienţa internării în spital.

Florin Filimon: ''Am fost suspectat de coronavirus, aseară am chemat ambulanţa pentru că aveam febră peste 39 de grade şi tuse seacă. Am fost dus la spitalul militar din oraş pentru că spitalele normale sunt deja arhipline, nu mai sunt locuri pentru pacienţi, atenţie, vorbim de 600 de paturi, pentru că numărul cazurilor se amplifică de la o zi la alta. Ce am văzut aseară în spital e greu de imaginat.''

După ce a fost consultat, Florin a fost trimis acasă. Nu are Covid-19, însă trebuie să stea izolat cel puţin 14 zile. Încă şocat de cele trăite are un mesaj pentru noi toţi.

Florin Filimon: ''Pentru că am văzut ce se întâmpla pe canalele de media, românii care ies duminica la cumpărături, în parc, să se întâlnească. Este incredibil, se joacă cu viaţa lor. Virusul este extraordinar de periculos. Se poate extinde, apeşi pe buton la lift - ai luat virusul sau mâner, clanţa, ambalaj, te duci să iei mâncare, cine a pus mâna pe pachet? Poate cineva care are deja virusul. Intraţi în casă, hainele trebuie scose şi depozitate într-un loc separat, pe balcon, la aer, pentru că virusul pe textil are un timp de viaţă de patru ore.''

Din păcate, în Spania vin vremuri şi mai rele. O spune chiar premierul.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: "Din nefericire, ce e mai rău abia urmează să vină, în faţa noastră sunt zile grele. Vom vedea impactul celor mai grele şi devastatoare, care ne vor împinge la limită capacităţile noastre materiale şi morale, dar şi tenacitatea ca societate."

La rândul său premierul italian a anunţat o nouă serie de măsuri menite să salveze ce se mai poate salva, în provincia Lombardia. Oficialul a spus că toate fabricile care nu produc bunuri esenţiale vor fi închise. Rămân deschise supermarketurile, farmaciile, băncile, oficiile poştale. De asemenea, nu se opresc serviciile legate de transport public şi de distribuire a alimentelor şi a altor produse esenţiale.

În Germania, guvernul plănuieşte un ajutor de peste 800 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile afectate de criză economică apărută din cauza Covid-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!