Coronavirus România, LIVE UPDATE 10 iunie. Bilanțul orei 13:00: 196 de cazuri noi de îmbolnăvire

Coronavirus România, LIVE UPDATE 10 iunie
Pro TV

Coronavirus România, 10 iunie. Până în prezent, pe teritoriul României sunt 20.945 de cazuri de persoane infectate și 1360 de decese.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, prelungirea stării de alertă, și după 15 iunie, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare.

Miercuri, a început pe Arena Naţională, programul efectiv de testare a populaţiei, menit să stabilească gradul de imunizare în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus.

Desfășurarea evenimentelor de miercuri:

UPDATE 12:50 - 196 cazuri noi de îmbolnăvire

 

Citește și
Maria Van Kerkhove
Experta OMS s-a răzgândit după ce a declarat că asimptomaticii transmit „foarte rar” Covid-19
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.360 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 150 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.212 de persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 520.564 de teste.
 

UPDATE 12:00 Alte cinci decese provocate de coronavirus

Alte decese provocate de coronavirus, anunțate miercuri dimineață:

Deces 1356

Bărbat, 71 ani, județ Suceava.

Dată confirmare: 20.05.2020.
Dată deces: 09.06.2020.
Comorbidități: Infarct cerebral datorat ocluziei sau stenozei nespecifice ale arterelor cerebrale.

Deces 1357

Bărbat, 59 ani, București.

Dată confirmare: 08.06.2020.
Dată deces: 09.06.2020.
Comorbidități: Insuficiență respiratorie acută, HTA, obezitate.

Deces 1358

Bărbat, 71 ani, București.

Dată confirmare: 30.05.2020.
Dată deces: 09.06.2020.
Comorbidități: HTA, Diabet Zaharat tip II, Pneumonie severa, sechele AVC.

Deces 1359

Bărbat, 54 ani, județ Olt.

Data confirmare: 08.06.2020.
Data deces: 09.06.2020.
Comorbidități: Insuficiență cardiac congestive cls. III NYHA, Sindrom de citoliza hepatica, Etilism cronic.

Deces 1360

Femeie, 78 ani, județ Iași.

Dată confirmare: 26.05.2020.
Dată deces: 09.06.2020.
Comorbidități: HTA grad III, tahicardie sinusala, aritmie extrasistolica, boala renala cronica,std III, neuropatie mixta, insuficienta mitrala usoara degenerative.

UPDATE 9:00 - Încă un deces provocat de coronavirus în România

 

Deces 1355 - Femeie, 78 ani, județ Argeș

Dată confirmare: 26.05.2020.
Dată deces: 09.06.2020.
Comorbidități: Bronhopneumonie, ARDs (Sindrom de detresa respiratorie acuta), boala cronica renala, hemodializat, hepatita cronica virus C, hemoptizie.


145 de cazuri noi de îmbolnăvire

Până marți, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1345 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Au fost înregistrate alte 145 noi cazuri de îmbolnăvire, în timp ce la ATI sunt internați 152 de pacienți.

Iohannis: ”Se impune prelungirea stării de alertă”

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că, dată fiind dinamica îmbolnăvirilor, se impune prelungirea stării de alertă și după 15 iunie, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare.

"Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv, internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare totuşi s-a simţit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a arătat că în etapa următoare vor fi mai puţine restricţii propuse, dar consideră că "nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă".

Începe testarea în masă bucureștenilor pentru Covid-19

Primăria Capitalei anunţă că miercuri, pe Arena Naţională, va începe programul efectiv de testare a populaţiei, menit să stabilească gradul de imunizare în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus.

"Primăria Capitalei anunţă că mâine, 10 iunie, la Arena Naţională, începe programul 'Sunt imun la COVID'. Astfel, primii bucureşteni cuprinşi în eşantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars-Cov2. Această testare va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat şi nivelul de circulaţie a noului coronavirus în Capitală", anunţă PMB.

Pe 27 mai, Primăria Capitalei preciza că au fost expediate scrisorile către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

"Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei", declara la momentul respectiv primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Arafat: Dacă starea de alertă va dispărea, populaţia ar putea avea senzaţia că se poate întoarce "la normal”

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că "dacă oamenii nu vor respecta regulile de distanţare mai departe, este posibil că avem o creştere semnificativă de cazuri”.

El se declară adeptul menţinerii unor măsuri restrictive, spunând că se poate renunţa la măsuri precum achiziţiile directe, dar nu la cele precum distanţarea fizică între oameni.

"Din punct de vedere nu numai medical, ci şi operaţional, pe linia situaţiilor de urgenţă, (...) situaţia încă nu a trecut la normalitate, virusul este, focare există, apar, număr de cazuri noi există. Deci există în continuare situaţia care necesită anumite măsuri să rămână", a declarat Raed Arafat.

El a precizat că, dacă starea de alertă va dispărea, populaţia ar putea avea senzaţia că se poate întoarce "la normal”.

"Ar fi un mesaj fals şi un mesaj care să creeze probleme mai degrabă din punctul de vedere al comportamentului şi al măsurilor care se pot impune”, a afirmat secretarul de stat din MAI.

Arafat: „Noi clar ne pregătim pentru valul doi al epidemiei”


Raed Arafat susţine că ar fi "neprofesionist” să spună că un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19 nu va exista şi consideră că este nevoie de "o formă” de stare de alertă.

"Noi clar ne pregătim pentru valul doi. Că va şi mai puternic, că va fi mai slab decât ăsta, nu poate nimeni să spună. (...) Este foarte greu de spus, cine se aşteaptă să venim şi să spunem «staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă», înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că zicem că urmează, poate, un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm şi trebuie să înţeleagă că noi, cei de la situaţii de urgenţă, de la sănătate publică, nu putem să venin şi să spunem «staţi liniştiţi, nu va fi nimic». Noi avem obligaţia acum, mai mult, să ne pregătim”, a mai declarat Raed Arafat.

El a adăugat că stocurile de echipamente medicale pe care le deţine România încep să se completeze.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Astăzi începe testarea în masă a bucureștenilor pentru Covid-19. Au fost selectate 10.500 persoane
Astăzi începe testarea în masă a bucureștenilor pentru Covid-19. Au fost selectate 10.500 persoane

Miercuri, pe Arena Naţională, începe programul efectiv de testare a populaţiei, menit să stabilească gradul de imunizare în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus.

Experta OMS s-a răzgândit după ce a declarat că asimptomaticii transmit „foarte rar” Covid-19
Experta OMS s-a răzgândit după ce a declarat că asimptomaticii transmit „foarte rar” Covid-19

Experta OMS care a afirmat, luni, că transmiterea coronavirusului de către pacienții asimptomatici este „foarte rară”, si-a rectificat declarația, scrie The New York Times.

Coronavirus România, LIVE UPDATE 9 iunie. 15 persoane cu Covid-19 au murit astăzi
Coronavirus România, LIVE UPDATE 9 iunie. 15 persoane cu Covid-19 au murit astăzi

Coronavirus România, 9 iunie. Până în prezent, pe teritoriul României sunt 20.749 de cazuri de persoane infectate și 1354 de decese.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.