Comuna din România, terorizată de hoți. ”Banii pe care ţi i-o lăsat fii-tu când o plecat în Italia”

×

O întreagă comună din judeţul Galaţi trăieşte sub teroare din cauza unor indivizi care fură şi tâlhăresc tot ce prind, noapte de noapte.

Seria infracţiunilor a început acum doi ani cu mai multe spargeri de magazine, însă bandiţii au prins din ce în ce mai mult curaj. Cu fețele acoperite şi mănuşi pe mâini, au început să între în case peste femeile care trăiesc singure, despre care ştiu că primesc bani de la copiii plecaţi în străinătate.

Mulţi oameni s-au ferit să vorbească până şi cu noi, sau au refuzat să fie filmaţi, de teamă că ar putea deveni următoarele victime.

Sunt bărbaţi în toată firea care ne-au povestit că dorm cu armă de vânătoare sau cu o bată lângă pat, de frică hoţilor. Şi nu vorbim doar despre furturi, ci şi despre tâlhării, femei de peste 80 de ani care au fost bătute în propria locuinţa până când au spus unde îşi ţin banii.

Există şi mai multe imagini surprinse de camerele de supraveghere, în care apare un individ cu cagulă neagră, mănuşi, o lanternă în mâna şi un ruscac în spate, dar, cu ajutorul acestor filmări, poliţiştii nu au reuşit până acum să îi identifice pe autori.

Citește și
Cutremur
Primul laborator de cercetare a cutremurelor de suprafață din România

Ultima victima a fost o femeie de 84 de ani. La cinci şi jumătate dimineaţă, când a deschis uşa casei, un individ mascat o aştepta după colţ. Biata femeie a intrat speriată în locuinţa, dar banditul a fugit după ea şi a închis uşa.

Ecaterina Costin, victimă: "Eu mă dădeam ca să aprind lumina. Şi el mă dădea deoparte, mă buşea pe pat, mă buşea pe patul celălalt. Îmi punea mâna la gură! Şi deodată îl văd, parcă l-a trimis cineva aici, a scos prosoapele şi portofelul era înfăşurat în prosop."

Din prosop, individul i-a furat 3.400 de lei şi a fugit. La fel s-a întâmplat şi cu o bunica de 85 de ani, pe care a şi lovit-o până i-a învineţit tot corpul.

Maria Savastre, victimă: "M-a întrebat unde-s banii. "N-am bani, n-am bani", i-am zis. Şi m-a dus în casă şi i-am spus, i-am dat pe toţi."

17.500 de lei, bani strânşi de ani buni, dintr-o pensie de 700 de lei. Oamenii bănuiesc că hoţul este cineva din localitate, care îi cunoaşte bine şi are informaţii despre fircare gospodărie.

Comuna Corod este una dintre cele mai bogate din judeţul Galaţi. Nu există, pracic, familie din care câţiva membri să nu fie plecaţi în străinătate, în special în Italia, de unde trimit bani la părinţi. Acest lucru se pare că este cunoscut şi de hoţi, pentru că au dat lovitură în special la femei singure, care au primit recent bani din străinătate.

Cornelia Iftimie, victimă: "Aici dormeam. În momentul când o venit hoţul, mi-o pus cuţitul la gât: "banii pe care ţi i-o lăsat fii-tu când o plecat în Italia. Mi-o pus plapumă pe ochi, m-o strâns de gât, m-o buşit pe jos! Mascat, cu cagulă pe ochi, cu rănită, exact că un bodyguard îmbrăcat, cu cuţit."

Magazinele din sat au fost sparte de câte cinci, şase ori. Imaginile de pe camerele de supraveghere nu i-au ajutat pe poliţişti decât să confirme semnalmentele date de victime. Într-unul dintre cazuri au spart de-a dreptul peretele unui magazin şi au intrat înăuntru.

Marcel Oanca, administrator magazine: "Aşa ceva, să spargem tot! Şi va rog să vedeţi cum ne-am protejat. Gratii cu ochiuri de douăzeci de centimetri. De douăzeci de centimetri, să nu se poată pătrunde."

Comună are peste şapte mii de locuitori şi niciunul nu se mai simte în siguranţă. Până şi autorităţile sunt nevoite să îşi recunoască neputinţă.

Cornel Matgras, viceprimar: "N-avem şi noi pe unul prins, cu nume şi prenume. Asta e X, l-a prins. Nu l-a prins, nu ştim cum s-a ajuns în situaţia asta, de nu poate să-I prindă."

Cristina Tatulici, purtător de cuvnat IPJ Galaţi: "În baza sesizărilor primite, poliţiştii au demarat cercetările şi investigaţiile, iar în cauza există deja un cerc de suspecţi."

După modul de operare, nu este exclus că individul să fie acelaşi care a îngrozit comună învecinată, Matca, în urmă cu un an, când au fost sparte aproape toate magazinele din localitate. Autorul nu a fost prins niciodată!

Citește și...
Acuzaţii grave la Galaţi: o tânăra de 16 ani ar fi muncit până la epuizare într-un restaurant
Acuzaţii grave la Galaţi: o tânăra de 16 ani ar fi muncit până la epuizare într-un restaurant

Minori obligaţi să lucreze până la epuizare, muncă la negru, salarii neplătite şi şantaj.

Primul laborator de cercetare a cutremurelor de suprafață din România
Primul laborator de cercetare a cutremurelor de suprafață din România

Fenomenul Izvoarele, cum au fost numite sutele de mişcări ale pământului produse în satul din Galaţi, va da naştere primului laborator de cercetare a cutremurelor de suprafaţă din România.

Recomandări
Dezastru ecologic lângă Parcul IOR. Sute de copaci s-au uscat, după ce au fost găuriți intenționat. Care este miza
Dezastru ecologic lângă Parcul IOR. Sute de copaci s-au uscat, după ce au fost găuriți intenționat. Care este miza

Bucureștiul pierde din puținul spațiu verde pe care îl are. Arborii au fost găuriți cel mai probabil cu bormașina pe un teren de zece hectare care a făcut parte dintr-unul dintre cele mai vechi parcuri ale Capitalei, spun autoritățile locale.

Dublă pentru David Popovici. Înotătorul român a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europene
Dublă pentru David Popovici. Înotătorul român a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europene

Înotătorul român David Popovici a câștigat, luni, o nouă medalie de aur în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma.

Cu cât va crește salariul mediu net în 2022 și care este prognoza până în 2025
Cu cât va crește salariul mediu net în 2022 și care este prognoza până în 2025

Anul acesta românii ar putea avea - în medie un plus de 11 procente la salariu conform Comisiei de Prognoză, iar la anul cam tot așa.