"Nu s-a schimbat nimic!" Lacrimi, martisoare, flori si lumanari, la comemorarea a patru luni de la Colectiv

colectiv

La 4 luni distanta de la tragedia din clubul Colectiv, toti cei care si-au pierdut acolo rudele, copiii sau prietenii, dar si cei care sunt cu sufletul alaturi de familiile indoliate, si-au dat intalnire la o noua comemorare plina de durere.

Zeci de persoane au venit sa aprinda o lumanare, sa aduca un buchet de flori si un martisor pentru cei care si-au pierdut viata in tragedia care a avut loc pe 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv.

"Mi-a murit baiatul. Il chema Laurentiu Varlan, de la trupa Up To Eleven. Din patru, el a murit. Pe 11 februarie ar fi fost ziua lui de nastere. Ar fi trebuit sa implineasca 31 de ani, insa nu a mai apucat. Ultima piesa a trupei se numea 'Drum bun'. Asa ii spun si eu acum. In loc sa-i spun 'La multi ani!', ii spun 'Drum bun, Leo!'", a spus Maria Varlan.

Ea a sustinut ca, la patru luni de la tragicul eveniment, nu s-a schimbat nimic, iar lucrurile, in continuare, "nu se vad prea bine".

"Nu s-a schimbat nimic. Doar nepasare din partea lor, dar noi, parintii, va dati seama ca ramanem cu un gol in suflet toata viata. Sa-ti pierzi copilul nu este chiar asa de usor. As vrea sa-i punem pe dansii in situatia noastra, adica sa vina la un club, sa bea un suc si sa se distreze si sa nu se mai intoarca", a adaugat Maria Varlan.

Citește și
Comemorare, 3 luni de la incendiu din Colectiv
Inregistrare cu puternic impact emotional. Primul apel la 112 in cazul incendiului din Colectiv, facut la ora 22:32. AUDIO
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Printre cei prezenti la comemorare s-a aflat si un grup de aproximativ 20 de copii, de 13-14 ani, de la Organizatia "Ne Pasa", veniti din Slatina, care au adus mai multe martisoare realizate de chiar de ei. Ei au desenat in fata clubului, din lumanari aprinse, o inima cu mesajul "Ne pasa".

Doi dintre supravietuitorii tragediei, Alexandra si Catalin Scanteie, au fost si ei prezenti la eveniment. Ei au spus ca, desi nu sunt inca recuperati complet, si-au dorit sa vina sa aduca o floare si sa aprinda o lumanare pentru cei care au pierit.

"Noi eram ca o comunitate, ne cunosteam intre noi, eram prieteni, nu cred ca exista cineva care a iesit de acolo si sa nu fi pierdut pe altcineva. Noi eram prieteni intre noi, toti", a spus Catalin Scanteie.

El a adaugat ca, dupa ce a fost nevoit sa stea la pat patru saptamani, a trebuit sa reinvete sa mearga si, in prezent, mainile inca nu poate sa le foloseasca la capacitate maxima.

"Acum trebuie sa reinvatam sa ne miscam. Eu, cel putin, stand la pat patru saptamani am reinvatat sa merg. Acum mainile nu mai sunt functionale suta la suta. (...) Apreciem mai mult sanatatea pe care am avut-o inainte. Cred ca ne-am schimbat prioritatile in viata", a afirmat Catalin.

El a precizat ca acum are mai multa grija unde intra. "Cate iesiri sunt, daca putem sta langa iesire, cate persoane sunt in acea incapere, indiferent ca este cofetarie, club, restaurant sau sala de concerte", a completat Catalin.

Pe parcursul zilei de luni la Clubul Colectiv a fost si primarul interimar al sectorului 4 care a adus o coroana de garoafe rosii.

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Au uitat de tragedia de la Colectiv. Legea care da drept localurilor sa functioneze fara aviz ISU, votata in Parlament
Au uitat de tragedia de la Colectiv. Legea care da drept localurilor sa functioneze fara aviz ISU, votata in Parlament

Parlamentarii nostri au trecut peste tragedia de la Colectiv si au votat ca localurile fara autorizatie din partea pompierilor sa functioneze pe raspunderea patronilor.

Inregistrare cu puternic impact emotional. Primul apel la 112 in cazul incendiului din Colectiv, facut la ora 22:32. AUDIO
Inregistrare cu puternic impact emotional. Primul apel la 112 in cazul incendiului din Colectiv, facut la ora 22:32. AUDIO

Serviciul de Telecomunicatii Speciale, a anuntat vineri ca doua persoane au cerut conform legii, inregistrarile convorbirilor telefonice facute in urma apelului la 112, din Clubul Colectiv.

Copiii de la Institutul Oncologic din Capitala organizeaza marti o expozitie. Ei vor sa ajute un tanar ranit in Colectiv
Copiii de la Institutul Oncologic din Capitala organizeaza marti o expozitie. Ei vor sa ajute un tanar ranit in Colectiv

Copiii de la Institutul Oncologic din Bucuresti organizeaza marti, 16 februarie, ora 18:00, o expozitie cu desene pictate chiar de ei. Banii vor ajunge la unul dintre tinerii raniti in Colectiv.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.