Motivul pentru care cofondatorul Facebook cere dezmembrarea rețelei de socializare
Chris Hughes, cofondator al Facebook, crede că Guvernul american ar trebui să pună capăt puterii pe care o reține Mark Zuckerberg și să impună "dezmembrarea" gigantul media.
Într-un articol publicat joi în New York Times, citat de Variety, Hughes susţine că Zuckerberg deţine „o putere necontrolată” ceea ce reprezintă un fapt „fără precedent şi ne-american”.
"Mark este o persoană bună. Dar sunt furios că această concentrare a lui pe creştere l-a făcut să sacrifice securitatea pentru clicuri”. Sunt îngrijorat că Mark s-a înconjurat de o echipă care îi consolidează părerile şi nu i le contestă”, a scris Hughes, care a fondat Facebook în urmă cu 15 ani împreună cu Mark Zuckerberg şi alţi investitori, informează News.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În acelaşi articol, Hughes a făcut apel la Comisia Federală pentru Comerţ şi la Departamentul de Justiţie să forţeze Facebook să facă din Instagram şi WhatsApp companii separate şi să interzică Facebook să facă achiziţii timp de câţiva ani.
„Mark Zuckerberg nu poate repara Facebook, dar guvernul nostru poate. Aspectul cel mai problematic al puterii Facebook este controlul unilateral al lui Mark asupra discursului. Nu există precedent privind abilitatea lui de a monitoriza, organiza şi chiar cenzura conversaţii a două miliarde de oameni”, a mai scris Hughes, care este acum copreşedinte al Economic Security Project şi consilier la Roosevelt Institute.
Hughes a notat, de asemenea, că pe lângă solicitarea către Facebook de a renunţa la Instagram şi WhatsApp, Congresul ar trebui să creeze o nouă agenţie federală care să reglementeze companiile de tehnologie. O astfel de agenţie ar putea fi mandatată să protejeze datele personale şi să creeze „instrucţiuni pentru un discurs acceptabil în social media”.
Chris Hughes a afirmat că şi-a vândut partea de Facebook în 2012 şi că nu investeşte direct în nicio companie social media.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!