Cofetărie care folosea ingrediente expirate de 16 ani, închisă

Ultimul update: Marti 19 Septembrie 2017 11:54
Data publicarii: Miercuri 30 August 2017 08:12
Categorie: Actualitate
cofetarie, prajituri

Cofetăria Silvian din municipiul Constanţa a fost închisă temporar, marţi, de către comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, după ce au fost găsite mai multe produse expirate

Printre produsele expirate sunt coloranţi ieşiţi din termenul de garanţie de 16 ani, iar prăjiturile conţineau E-uri necomunicate consumatorului, urmând să fie făcută propunere de suspendare a activităţii unităţii de până la şase luni la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor.

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că marţi comisarii instituţiei au făcut un control la cofetăria Silvian din municipiul Constanţa.

Echipele de control au descoperit coloranţi expiraţi de 16 ani, condiţii de depozitare neconforme, dar şi faptul că toate prăjiturile conţin E-uri necomunicate consumatorului.

“Toate prăjiturile conţin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare şi atenţie a copiilor. Neinformarea corectă face ca părinţii să nu îşi poată proteja copiii”, a declarat Horia Constantinescu.

Carne de pui veche de 7 ani, gasita intr-un restaurant din Mamaia. Cum a incercat patronul sa-i intimideze pe inspectori

Comisarii CJPC au retras de la comercializare toate produsele găsite în cofetărie. De asemenea, cofetăria a fost închisă temporar, dar conducerea CJPC urmează ca miercuri să propună Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, suspendarea activităţii cofetăriei pe o perioadă de până la şase luni.

În replică, reprezentanții cofetăriei au anunțat că au reclamat în instanță acțiunea CJPC Constanța:

În urma controlului efectuat de CJPC Constanţa în data de 29.08.2017 nu au fost descoperite produse expirate sau neconforme comercializate de către Cofetăria Silvian. Pentru a proba afirmaţia făcută facem menţiunea că la momentul controlului şi nici după aceea comisarii din cadrul C'J'P'C' Constanţa nu au făcut prelevări de probe şi au refuzat să facă acest lucru cu toate că legislaţia în vigoare îi obligă pe aceştia la un astfel de demers'

Locul în care s-au găsit recipienţii(ataşăm prezentei adrese foto) cu data de expirare depăşită era destinat exclusiv pentru depozitarea materialelor şi ustensilelor folosite pentru lucrări artistice (nedestinate consumului uman, doar cu scop decorativ) precum pensule, pânză de pictat' coloranţi'.

Lucrările realizate cu astfel de materiale au fost prezentate în numeroase evenimente publice, ultimul de acest fel petrecându-se în data de 14.09.2017, cu ocazia Zilei Marinei, când în incinta cofetăriei au fost expuse 24 tablouri pictate cu ciocolată colorată.

În procesul verbal de constatatare intocmit de comisarii CJPC Constanța nu s-au dat rermene de remediere sau de conformare a unor deficiențe despre care s-a făcut vorbire în spațiul public, că ar fi fost depistate la fața locului în laborator sau cofetărie (spațiu de vânzare a prăjiturilor).

Comisarii CJPC Constanța au dispus scoaterea de la vînzare și distrugerea a 900 de kg de produse fără a colecta probe pentru laboratorul de analize care să justifice această măsură, deși noi am solicitat prelevarea de probe care să susțină sau nu demersul comisarilor.

Într-un stat democratic afirmațiile și acuzațiile (mai ales din partea unor instituții cu rol de control) trebuiesc susținute cu probe ca să nu mai vorbim despre măsuri și dispoziții.

Urmare a acțiunii întreprinse de către reprezentanții C.J.P.C. Constanța, Cofetăria Silvian a suferit un prejudiciu de imagine și a înregistrat pierderi economice mari, având în vedere acest aspect, n-eam adresat intanțelor de judecată pentru a se stabili cu exactitate ce anume s-a urmărit cu acest control și cine se face vinovat de maniera în care s-a desfășurat și de concluziile greșite și neprobate care au fost emise în spațiul public.” - se arată într-un comunicat al reprezentanților cofetăriei Silvian.

cofetarie, prajituri Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Efectele unui control OPC in Constanta: proprietarul magazinului a incercat sa fuga cu sute de kilograme de calcan expirat

Efectele unui control OPC in Constanta: proprietarul magazinului a incercat sa fuga cu sute de kilograme de calcan expirat

Carne de pui veche de 7 ani, gasita intr-un restaurant din Mamaia. Cum a incercat patronul sa-i intimideze pe inspectori

Carne de pui veche de 7 ani, gasita intr-un restaurant din Mamaia. Cum a incercat patronul sa-i intimideze pe inspectori

Carne expirata de 6 ANI, gasita de inspectorii ANPC intr-o alimentara. Ce sanctiuni a primit patronul

Carne expirata de 6 ANI, gasita de inspectorii ANPC intr-o alimentara. Ce sanctiuni a primit patronul

Tone de carne expirata de luni de zile, descoperite de Politie. Unde urma sa ajunga transportul

Tone de carne expirata de luni de zile, descoperite de Politie. Unde urma sa ajunga transportul

VIDEO PROTVPLUS.RO

mșina Italia

Surpriză uriașă pentru un român care a venit din Italia la volanul unei mașini de 25.000 de euro

Firea, nou clip video despre realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor

Actor găsit mort în locuinţa sa din Pitești. Ce suspectează anchetatorii

Copacii din București, ”uciși” lent, pentru a face parcări. Aceștia se pot prăbuși peste oameni

Ipotezele poliției în cazul celor doi paznici găsiți morți în Capitală. Coincidența bizară

Alertă în Târgu Jiu. Piromanul care incendiază ușile apartamentelor încă nu a fost prins

tigari, jucarie, copii, romania

Țigări de jucărie vândute copiilor.”Cine a adus aceste mizerii în România ar trebui să răspundă”

Pensiunea unde au fost rănite 18 persoane la nuntă este verificată. Nunta a continuat după incident

Accident grav, luni după amiază, în Hunedoara. Bilanțul victimelor

Accident în lanț la Agigea, 7 mașini s-au tamponat

Armă cu lunetă, de 10.000 de dolari, descoperită în mașina unei femei din Mehedinți. Ce planuri avea

Descoperirea uimitoare făcută la locuințele unor persoane bănuite de braconaj, în Timiș