Cofetărie care folosea ingrediente expirate de 16 ani, închisă

Ultimul update: Marti 19 Septembrie 2017 11:54
Data publicarii: Miercuri 30 August 2017 08:12
Categorie: Actualitate
cofetarie, prajituri

Cofetăria Silvian din municipiul Constanţa a fost închisă temporar, marţi, de către comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, după ce au fost găsite mai multe produse expirate

Printre produsele expirate sunt coloranţi ieşiţi din termenul de garanţie de 16 ani, iar prăjiturile conţineau E-uri necomunicate consumatorului, urmând să fie făcută propunere de suspendare a activităţii unităţii de până la şase luni la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor.

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că marţi comisarii instituţiei au făcut un control la cofetăria Silvian din municipiul Constanţa.

Echipele de control au descoperit coloranţi expiraţi de 16 ani, condiţii de depozitare neconforme, dar şi faptul că toate prăjiturile conţin E-uri necomunicate consumatorului.

“Toate prăjiturile conţin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare şi atenţie a copiilor. Neinformarea corectă face ca părinţii să nu îşi poată proteja copiii”, a declarat Horia Constantinescu.

Comisarii CJPC au retras de la comercializare toate produsele găsite în cofetărie. De asemenea, cofetăria a fost închisă temporar, dar conducerea CJPC urmează ca miercuri să propună Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, suspendarea activităţii cofetăriei pe o perioadă de până la şase luni.

În replică, reprezentanții cofetăriei au anunțat că au reclamat în instanță acțiunea CJPC Constanța:

În urma controlului efectuat de CJPC Constanţa în data de 29.08.2017 nu au fost descoperite produse expirate sau neconforme comercializate de către Cofetăria Silvian. Pentru a proba afirmaţia făcută facem menţiunea că la momentul controlului şi nici după aceea comisarii din cadrul C'J'P'C' Constanţa nu au făcut prelevări de probe şi au refuzat să facă acest lucru cu toate că legislaţia în vigoare îi obligă pe aceştia la un astfel de demers'

Locul în care s-au găsit recipienţii(ataşăm prezentei adrese foto) cu data de expirare depăşită era destinat exclusiv pentru depozitarea materialelor şi ustensilelor folosite pentru lucrări artistice (nedestinate consumului uman, doar cu scop decorativ) precum pensule, pânză de pictat' coloranţi'.

Lucrările realizate cu astfel de materiale au fost prezentate în numeroase evenimente publice, ultimul de acest fel petrecându-se în data de 14.09.2017, cu ocazia Zilei Marinei, când în incinta cofetăriei au fost expuse 24 tablouri pictate cu ciocolată colorată.

În procesul verbal de constatatare intocmit de comisarii CJPC Constanța nu s-au dat rermene de remediere sau de conformare a unor deficiențe despre care s-a făcut vorbire în spațiul public, că ar fi fost depistate la fața locului în laborator sau cofetărie (spațiu de vânzare a prăjiturilor).

Comisarii CJPC Constanța au dispus scoaterea de la vînzare și distrugerea a 900 de kg de produse fără a colecta probe pentru laboratorul de analize care să justifice această măsură, deși noi am solicitat prelevarea de probe care să susțină sau nu demersul comisarilor.

Într-un stat democratic afirmațiile și acuzațiile (mai ales din partea unor instituții cu rol de control) trebuiesc susținute cu probe ca să nu mai vorbim despre măsuri și dispoziții.

Urmare a acțiunii întreprinse de către reprezentanții C.J.P.C. Constanța, Cofetăria Silvian a suferit un prejudiciu de imagine și a înregistrat pierderi economice mari, având în vedere acest aspect, n-eam adresat intanțelor de judecată pentru a se stabili cu exactitate ce anume s-a urmărit cu acest control și cine se face vinovat de maniera în care s-a desfășurat și de concluziile greșite și neprobate care au fost emise în spațiul public.” - se arată într-un comunicat al reprezentanților cofetăriei Silvian.

cofetarie, prajituri Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Efectele unui control OPC in Constanta: proprietarul magazinului a incercat sa fuga cu sute de kilograme de calcan expirat
Efectele unui control OPC in Constanta: proprietarul magazinului a incercat sa fuga cu sute de kilograme de calcan expirat
Carne de pui veche de 7 ani, gasita intr-un restaurant din Mamaia. Cum a incercat patronul sa-i intimideze pe inspectori
Carne de pui veche de 7 ani, gasita intr-un restaurant din Mamaia. Cum a incercat patronul sa-i intimideze pe inspectori
Carne expirata de 6 ANI, gasita de inspectorii ANPC intr-o alimentara. Ce sanctiuni a primit patronul
Carne expirata de 6 ANI, gasita de inspectorii ANPC intr-o alimentara. Ce sanctiuni a primit patronul
Tone de carne expirata de luni de zile, descoperite de Politie. Unde urma sa ajunga transportul
Tone de carne expirata de luni de zile, descoperite de Politie. Unde urma sa ajunga transportul
VIDEO PROTVPLUS.RO
GOSPODAR FARA PERECHE
Scandal mare in casa lui Vasile Boar. Afost intim cu Cristina?

01:27
GOSPODAR FARA PERECHE
Tomita ajunge singur acasa: "M-am simtit nu prost, ci foarte prost!"

01:38
GOSPODAR FARA PERECHE
Interzis celor slabi de inima! Dan Dicu face o demonstratie de echitatie care se lasa cu rani

01:32
GOSPODAR FARA PERECHE
Marin ii da sfaturi lui Dorin. Ce secret ascunde fostul gospodar fara pereche?

02:13
GOSPODAR FARA PERECHE
Se incing spiritele intre Rodica si Elena! Discutii aprinse au cele doua rivale

01:42
GOSPODAR FARA PERECHE
NEXT Intrigi noi, tandreturi si discutii aprinse in urmatorul episod Gospodar fara pereche.

01:10
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-l pe Santiago!
Isi iubeste copiii si sotia, si desi intotdeauna mai distant, nu si-a imaginat ca o va gasi pe aceasta in bratele unui alt barbat pe care-l credea prieten. Pe Santiago il cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Raquel
Pentru toti, viata ei parea perfecta. Nu si-a imaginat niciodata ca se va lovi de tradare, infidelitate sau ca va fi banuita de crima. Pe Raquel o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Carolina!
Destinul ei era sa fie mama, sotie, femeie de casa, insa o pasiune de nestapanit i-a dat viata peste cap. Pe Carolina o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
LA MARUTA
Mama Nadiei Comaneci, dezvaluiri despre fiica sa
Interviu exclusiv acordat de mama Nadiei Comaneci

05:35
incendiu, constanta, case,
Două case din judeţul Constanţa au fost distruse într-un incendiu
Olguța Vasilescu: Lucrăm la o HG pentru majorarea salariului minim din 1 ianuarie 2019
Ștefan Caramitru explică incidentul cu Valentin Dragnea: ”Soția lui ne-a persiflat”
Un nou caz de pestă porcină africană, confirmat în județul Giurgiu
Propagandă mincinoasă înaintea referendumului. Afișul pus pe un bloc din Timișoara
Urs, filmat cum distruge o ușă închisă cu lacăt. Paznicii s-au înarmat cu clopoțel și fluier
Dasaev
Decizia instanței în cazul lui Dasaev, principalul suspect în cazul baschetbaliștilor înjunghiați
Anchetă pentru ultraj la Arad, după ce doi poliţişti au fost bătuţi de un şofer
Procurorul general al României îi răspunde ministrului Dan: ”Anchetă imparțială”
Fiul lui Dragnea și soția sa ar fi fost agresați verbal pe stradă. Cei doi au depus plângere
Proprietarii de apartamente, obligaţi prin lege să vină la şedinţele de bloc
Ministrul Apărării, vizită oficială în SUA. Cu cine se va întâlni la Pentagon