Cine va primi despăgubiri după distrugerile provocate de ploile înghețate

Ultima actualizare: 27-01-2019 20:13

Bucureştiul începe să-şi revină la viaţă după ploile îngheţate care au paralizat oraşul. Sute de maşini au fost avariate de stâlpii sau copacii prăbuşiţi sub povara sloiurilor de pe fire sau crengi.

Pojghiţa groasă de pe acoperişuri şi țurțurii uriaşi încep să se desprindă, căci a fost mai cald decât sâmbătă. Păgubiţii încep să facă diverse calcule şi să se gândească la recuperarea banilor. Doar Primăria Sectorului 4 le-a dat veşti bune privind eventuale despăgubiri.

„E catastrofă! Nu suntem pregătiţi niciodată. Niciodată nu au fost pregătiţi.”

Dis de dimineaţă, angajaţii primăriei au pornit către oamenii care au sunat să ceară ajutor. Crengi rupte care stăteau să cadă peste maşini sau peste trecători au fost tăiate cu drujba. Muncitorii nu au făcut faţă, însă, numărului mare de solicitări. Un copac căzut blochează din noaptea de sâmbătă spre duminică intrarea în bloc.

„Am auzit în timp ce dormeam, a căzut creanga asta. Ieri (n.r - sâmbătă) cam pe la 12-1, a căzut pe maşina la vecin în partea cealaltă. A suna şi vecina de acolo că a căzut pe maşină, nu a venit nimeni. A zis că: ”Da, venim într-o oră, şi apoi că nu mai sunaţi, că nu avem ce să facem.”

„Nu am pe unde să merg. Nu vedeţi că şi acolo văd că e închis. O iau pe unde trec maşinile, ce să fac. Cam nasol de tot.”

Sătui să aştepte, unii au trecut la treabă şi s-au străduit să dea la o parte crengile căzute.

„Eliberăm locurile de parcare că am mutat maşina pe locul altcuiva. Cine altcineva? Ca ieri (n.r - sâmbătă) am sunat la poliţie că a căzut un copac şi mi-a indicat să sun la 112, ceea ce nu mi se pare normal.”

„Facem noi curat, că nu avem ce face. Strada nu poate să fie ocupată. Trebuie să treacă, ba cu maşina, ba cu copilul.”

Unii arbori nu ar fi căzut dacă ar fi fost toaletaţi la timp, spun cei care intervin. Însă oamenii nu au fost de multe ori de acord că pomii să fie tăiaţi.

Reprezentant al Administrației Domeniului Public: „La adresa asta am fost acum să zic o lună şi ceva. Acuma să vedem, îi convine. În spate, că nu a vrut să taie un domn când am venit şi acum că a dat peste maşină.”

Potrivit Poliţiei Locale a Muncipiului Bucureşti, 550 de maşini au fost avariate de copacii sau stâlpii doborâţi sub povara gheţii.

Marius Epure, broker de asigurare:Vor fi despăgubiţi de societatea de asigurare la care sunt asiguraţi CASCO. Asigurarea validează pentru asigurarea bunurilor, indiferent de evenimentul la care maşina a fost avariată. Ceilalţi, în schimb, vor suporta reparaţia propriilor bunuri pe cheltuială proprie. Nu pot să ceară la nicio autoritate despăgubiri pentru pagubele suferite.”

Cei care au maşinile în această situaţie şi nu au asigurare CASCO mai au o şansă să fie despăgubiţi de primăriile de sector. În cazului Sectorului 4, de exemplu, Administraţia Domeniului Public are o asigurare special făcută pentru astfel de evenimente, din care ar urma să îi ajute pe cei afectaţi.

Reprezentanţii altor primării se gândesc să îi despăgubească pe cei afectaţi cu bani din bugetul local.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO