Cine este ”Umbra Papei”, fost polițist de elită, care a dejucat două atentate în trecut

Ultima actualizare: 31-05-2019 20:13

Cătălin Radu Tănase explică cine sunt cei care îl însoţesc în permanență pe Suveranul Pontif pe parcursul celor 3 zile în România.

Și în România, aşa cum a făcut-o în alte 40 de ţări, Papa a călătorit cu de trei ori mai mulţi jurnalişti în avion decât oameni de-ai lui. Din 90 de oameni, vreo 70 sunt ziarişti.

În România, îl însoţesc doar 3 cardinali, dintre care unul are rang de prim-ministru al Vaticanului. Cu totul, 16 oameni. Lista include şi un angajat al Sfântului Scaun, pe care Papa îl ia în călătorie ca un fel de recompensă.

Apoi, sunt membrii biroului de presă, mireni sau preoţi catolici şi medicul personal, fără bucătar. Mai adăugăm câţiva membri ai gărzii elveţiene şi un om pe care apropiaţii îl numesc "L'OMBRA DEL PAPA", Domenico Giani, bodyguardul personal al Papei.

L-aţi văzut deja la stânga Papei Francisc. E un bărbat de 56 de ani, ras în cap şi cu ochelari, pe lângă care aţi trece fără să-l priviţi.

Şi totuşi, omul acesta, ”Umbra Papei”, este cel care ştie să deosebească un pericol de un credincios care vrea o binecuvântare, îl înţelege pe Papa doar din priviri, a dejucat două atentate când îl servea pe Papa Benedict şi lucrurile nu se opresc aici.

Umbra Papei nu este din garda elveţiană, ci comandantul jandarmeriei Vaticanului, general cu trei stele, pedagog de formaţie, fost membru al elitei poliţiei italiene, în Guarda di Finanza, şi fost membru al serviciilor secrete italiene.

O glumă de-a lui Domenico Giani este următoarea: cei mai uşuraţi suntem atunci când Papa se abate de la traseu şi se amestecă printre oameni. Dacă noi, îngerii lui păzitori, nu ştim ce are de gând să facă, atunci nici cineva care i-ar dori răul nu ştie şi nu are cum să acţioneze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO