Cine este Remus Pricopie, propus premier de PSD şi Ponta

Ultima actualizare: 06-02-2020 10:06

Rector al SNSPA şi fost ministru al Educaţiei, Remus Pricopie este propunerea cu care PSD şi Pro România vor merge la consultările de la Cotroceni.

Joi, după moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Ludovic Orban, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a strâns în biroul său joi pe preşedinţii partidelor cu care a dat jos Guvernul. Victor Ponta l-a propus premier pe fostul ministru al Educaţiei, în prezent rector la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie. Ciolacu a fost de acord să meargă împreună cu Ponta cu această propunere la consultările de la Cotroceni.

Colaborarea pentru susţinerea lui Pricopie ar putea fi un prim pas pentru constituirea unei alianţe electorale, au spus miercuri preşedinţii PSD şi Pro România.


Cine este Remus Pricopie


Remus Pricopie s-a născut în 1970 în Ceahlău, judeţul Neamţ, a absolvit Universitatea din Bucureşti, având o licenţă în chimie şi fizică, apoi a obţinut diplome de masterat la Universitatea din Liege şi la SNSPA, unde a terminat în 2005 şi un doctorat în ştiinţe politice.Mai deţine şi un MBA la London University şi are studii la George Washington University.

Este căsătorit şi are doi copii.

Remus Pricopie și-a început activitatea în Ministerului Educației în 1996, ca expert în Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare. A fost purtător de cuvânt al instituţiei în 1997 şi 2001, secretar general în Minister, secretar de stat şi Ministru al Educației între decembrie 2012 şi decembrie 2014, în guvernul condus de Victor Ponta.

În această postură a făcut o celebră gafă într-o emisiunede televiziune când, întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, a răspuns că s-au născut într-o pădure şi au fost găsiţi de o vulpe.

VEZI în VIDEO ce spunea Remus Pricopie în 2013, când a fost invitat la "După 20 de ani"

Între 2005 şi 2007 şi 2008-2012 a fost decan al Facultării de Comunicare şi Relaţii Publice din SNSPA (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative), iar din 2012 rector, al SNSPA.


Ce avere are Remus Pricopie


Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depusă în iulie 2018, Remus Pricopie şi soţia sa, Camelia, deţin 2 apartamente de 198 de metri pătraţi fiecare, cumpărate în 2016 prin credite imobiliare, 3 terenuri agricole, 2 terenuri intravilane şi două autoturisme.

Remus Pricopie avea în 2018 venituri de peste 275.000 de lei pe an, dintre care 32.604 de lei de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale; pe de altă parte, avea şi datorii la bănci totalizând 50.000 euro şi 230.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO