Un tânăr barman, de la malul mării, este marele câștigător al competiției „Survivor România”. Alex Delea s-a dovedit cel mai puternic și mai iubit supraviețuitor.

Când a primit marele trofeu, în Republica Dominicană, i-au fost alături zeci de concurenți, pe care i-a înfruntat de-a lungul celor 60 de ediții ale concursului. Alex Delea i-a învins în finală pe Ionuț Popa și pe Elena Chiriac și se întoarce acasă cu marele premiu de 100 de mii de euro.

Alex Delea a primit trofeul Survivor România 2022 în uralele colegilor, veniţi cu toţii să-i susţină pe ultimii trei supravieţuitori rămaşi în concurs.

Alex Delea, care a început competiţia în tribul Războinicilor, a intrat marți seară pentru ultima dată pe traseu, alături de Ionuţ Popa şi de Elena Chiriac. Sigur pe el, Alex a câștigat pentru a treia zi la rând și s-a calificat direct în finală, unde s-a confruntat cu Elena Chiriac. Cei de acasă au decis prin vot că el trebuie să câștige competiția.

Alex Delea, după emisiune: „Am câştigat şi asta m-a făcut să cred că poate câştig şi acest trofeu”.

Alex Delea are 25 de ani, s-a născut în Constanța şi este barman. A povestit la „Survivor” că a avut o copilărie foarte grea. A fost crescut de mama, mătușa și bunica sa, după ce tatăl a ales să plece din viața lor. A fost nevoit să lucreze de la 17 ani în barul care a devenit afacere de familie, din dorința de a-și ajuta mama.

Ce spunea Alex Delea, în luna martie: „Copil fiind, nu-mi dădeam seama că n-aveam ce să mănânc, credeam că aşa e toată lumea. N-aveam lumina în casă. Acolo ştiam, pentru că vedeam lumină la vecinul, dar dacă eu nu aveam, nu aveam. Ţin minte că plângeam de foame, nu aveam absolut nimic de mâncare şi plângeam de foame, adică chiar mi-era foame şi plângeam foarte mult. Şi eram cu toată familia în care eu plângeam de foame şi nu aveau ce să mi dea, nimic, nu era, dacă nu era? A venit tragedia când aveam patru ani, pentru că unchiul meu a încercat să facă tot posibilul să avem un trai mai bun. Numai că nu a putut să facă asta. A decis să-şi ia viaţa, din păcate”.

Alex Delea se va întoarce în ţară cu marele premiu de 100.000 de euro.

Alex Delea, după emisiune: „Trofeul îl ofer întregii lumi, celor care m-au votat. Este pentru noi. Acel cec, sper din suflet să avem un trai foarte bun. Sper că mama mea este mândră de mine. M-a ajutat toată viaţa, 25 de ani. Mi-a oferit muncă, educaţie, acum este momentul să-i ofer şi eu ceva, ceva la care nu s-a gândit niciodată. Visele devin realitate”.