Cine era Mircea Popescu, românul despre care se spunea că e milionar în Bitcoin: ”Era un personaj ciudat”
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat moartea, în Costa Rica, a românului Mircea Popescu.
Familia nu a cerut deocamdată asistență consulară și nu se știe dacă sunt persoane care au acces la unitățile de bitcoin deținute de Popescu, închise într-un portofel virtual parolat.
Românul spunea că ar avea un milion de criptomonede, însă, unii analiști sunt de părere că ar fi vorba doar de câteva zeci de mii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Playa Ermosa este un paradis care oferă una dintre cele mai intense experiențe de surf din lume datorită apelor ei agitate, cu valuri de până la 13 metri. Din cauza curenților puternici, înotul nu este recomandat. Este locul unde Mircea Popescu a fost găsit înecat.
Agenția de Investigații Judiciare din subordinea Curții Supreme de Justiție din Costa Rica este instituția care anchetează moartea românului. Ambasada României din Mexic, acreditată în republica din America Centrala, este ținută la curent cu investigațiile. Misiunea diplomatică a transmis că până acum nu a primit nicio solicitare de asistență consulară din partea familiei lui Mircea Popescu.
Raportul autopsiei în cazul morții românului nu a fost încă finalizat. De când s-a aflat despre sfârșitul lui, pe Twitter dar și pe alte platforme unde se discută despre criptomonede nu se mai opresc comentariile.
Unii îl considerau pe Mircea Popescu "părintele toxicității Bitcoin", un veteran al industriei de criptomonede. El afirma că deține un milion de monede digitale, deși estimări conservatoare i-au evaluat portofoliul la câteva zeci de mii.
Flaviu Jakobuwicz, antreprenor: "Mircea se declara fiind singurul sau cel mai mare deținător privat de criptomonede, însă așa cum știm nimeni nu poate confirma acest lucru, data find specificitatea tranzacțiilor și modul de lucru al tehnologei a blockchain, acolo unde toate lucrurile sunt foarte bine criptate."
Mircea Popescu a început să se preocupe de Bitcoin în 2012 când a lansat o pagină unde se făceau tranzacții cu criptomonede. De profesie era programator și deținea mai multe domenii de internet, unul cu povestiri erotice.
Înainte a cochetat o vreme și cu politica, în Timișoara.
Claudiu Chira, deputat PNL, fost coleg de partid: "Era un personaj, ciudat, așa, enigmatic. Știam că se ocupă cu ceva monede virtuale. Am aflat mai târziu că ar deține o cantitate mare de bitcoin, după aceea el a dispărut câțiva ani din peisaj, până la apariția ciudată din Piața Libertății când a venit cu acele două doamne după el."
Adrian Păscuță, fost coleg de partid: "Era foarte excentric. Nu era un tip care să lege ușor prietenii. Avea și momente în care era impenetrabil, absent, treceau lucrurile pe lângă el."
Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla cu averea lăsată în urmă de Mircea Popescu. Cripotomonedele deținute de el sunt închise într-un portofel virtual de la care, cel mai probabil, doar el avea cheia.