Un român mort în Spania a fost îngropat de familie după 13 ani în care a stat în congelatorul unei morgi din Valencia

Dată publicare: 01-05-2021 11:39
Dată actualizare: 01-05-2021 14:33


Morga

Un român decedat în 2007 în Spania a fost înmormântat abia acum, după mai bine de 13 ani în care cadavrul său a stat în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia, relatează El Periodico.

Cadavrul lui Dumitru Ionescu (53 de ani la data decesului) a fost găsit pe 1 noiembrie 2007 într-o râpă din Moncada, de câțiva copii care se jucau cu mingea. După ce au examinat rămășițele bărbatului, legiştii au stabilit că acesta a murit cu aproximativ două luni mai devreme, din cauze naturale.

Au încercat apoi să îl identifice prin introducerea ADN-ului în baza de date a persoanelor dispărute, însă anchetatorii nu au avut succes. De atunci, rămășițele bărbatului au fost păstrate la morga Institutului de Medicină Legală din Valencia.

Abia acum doi ani, familia lui Dumitru Ionescu, despre care se știa că s-a stabilit în Spania și a locuit la Valencia, a depus o plângere privind dispariția sa, pe 7 noiembrie 2019. Acesta a fost în cele din urmă identificat în urma testelor ADN, care au coincis cu profilul genetic al fiicei

Astfel, la finalul anului trecut, el a fost identificat ca fiind Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morții sale.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces, la mai bine de treisprezece ani după ce trupul său deja scheletat a fost găsit într-o râpă din Moncada.

Rămășițele bărbatului au ajuns în posesia familiei, care l-a înmormântat pe 23 aprilie în cimitirul municipal din Valencia.

Sursa: El Periodico

Tags: roman, spania, decedat,


VIDEO PROTVPLUS.RO