Chioșcurile de la metrou din stația Gara de Nord au fost demolate, a anunțat Clotilde Armand

Dată publicare: 27-04-2021 08:53
Dată actualizare: 27-04-2021 08:59


Chioșcurile de la metrou din stația Gara de Nord au fost demolate, a anunțat Clotilde Armand

Chioșcurile de la metrou din stația Gara de Nord au fost demolate, a anunțat Clotilde Armand. Primarul sectorului 1 a făcut publice și imagini de la acțiunea de demolare.

 

„Am demolat construcţiile ilegale de la staţia de metrou Gara de Nord. Sper să fie un semn pentru toţi cei care cred că noi ezităm să punem legea în aplicare. Reamintesc că Primăria Sectorului 1 sprijină comercianţii de bună credinţă, urmând ca aceştia să fie ajutaţi să-şi desfăşoare activitatea într-un alt spaţiu", a scris Clotilde Armand pe Facebook, marți dimineață.

Metrorex a anunţat în data de 2 aprilie că începe procedurile de evacuare a spaţiilor comerciale existente în staţiile de metrou, întrucât termenul acordat pentru eliberarea acestora expira la acea dată. Conform sursei citate, aceste magazine situate în staţii reprezintă un pericol iminent pentru siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou, deoarece constituie obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă, îngreunează accesul la hidranţii interiori şi nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU, relatează Agerpres.


Un protest a fost organizat de sindcaliști la metrou acum o lună, câteva zeci de oameni așezându-se pe șine la Piața Unirii, iar în urma acțiunilor sindicale, metroul n-a circulat o zi întreagă. Sindicaliștii conduși de Ioan Rădoi au afirmat că acțiunea de protest nu are legătură cu chioșcurile care funcționau pe spațiul închiriat de la firma sindicatului.

Premierul Florin Cîțu a afirmat că nu va permite “să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot”. Pierderile provocate într-o singură zi au fost de 2,8 milioane de lei, pentru care Metrorex a anunțat acționarea în judecată a sindicatului.

„Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi; instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală; sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris Florin Cîțu într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO