Cele mai noi tehnologii din lume pot fi văzute la București. Dispozitivele controlate cu puterea minții, în centrul atenției
Zeci de companii prezintă la București cele mai noi invenții de pe piață care pot să ușureze și chiar să schimbe viețile oamenilor.
Au captat atenția, între altele dispozitivele controlate cu puterea minții create, în special, pentru persoanele cu dizabilități.
Reprezentantul unei companii: „Nu atinge nimic, după cum vedeți stă acolo și poate să scrie și în mod normal orice ai vrea să faci poți să faci, nu ai nevoie de un mouse sau o tastatură”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
O pereche de căști prezentate la acest eveniment le-ar putea fi de mare ajutor persoanelor cu dizabilități care pot da comenzi dacă mișcă maxilarul sau clipesc.
Sandeep Kumar Arya, reprezentantul unei companii: „Poți controla calculatorul fără să folosești mâinile, orice dispozitiv digital, fie că este laptop, telefon mobil ori este un scaun cu rotile ori este o dronă ori sunt ochelari, le poți controla pe toate”.
Un alt dispozitiv permite controlul unui circuit de curse doar prin puterea gândului și le este de folos celor care fac tratament pentru depresie ori ADHD.
Costin Dămășaru, reprezentantul unei companii: „Avem o cască care colectează semnalul din creier și în funcție de modul în care se optimizează creierul. Antrenăm creierul pentru relaxare, când creierul se relaxează profund mașina pornește, când nu, nu. Mai avem un program pentru concentrare”.
Roboții, în centrul atenției la târgul de tehnologie
Producătorii au prezentat și un robot de stingere a incendiilor controlat prin telecomandă de la distanță. Are o autonomie de aproximativ patru ore.
Cosmin Vîlcu, reprezentantul unei companii: „Robotul este dotat și cu o cameră termică care poate permite ca de la peste 100 de metri să poată să detecteze o persoană căzută prin fum. Robotul poate fi dotat cu o serie de senzori pentru detecția de gaz, etc. Se leagă la sursele de apă, se controlează de la distanță și poți să mergi în zona de stingere a incendiului”.
Toate aceste invenții și multe altele sunt prezentate publicului la un eveniment care promovează transformarea digitală.
Alexandru Măxineanu, organizator: „Tehnologia evoluează, evoluează într-un ritm exponențial. Se discută despre implementarea proceselor de inteligență artificială în business pentru a crește productivitatea angajaților”.
La ediția de anul acesta participă peste 100 de companii.