Cel mai tânăr român ucis de coronavirus avea doar 18 ani. Cum a fost posibilă tragedia
Un băiat în vârstă de numai 18 ani este cel mai tânăr român care a murit din cauza noului coronavirus.
Băiatul de 18 ani ucis de coronavirus avea organismul slăbit de o afecțiune gravă.
24 iulie- Băiatul este internat la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar- Arseni”
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Diagnostic: Tumoare cerebrală
12 august- Băiatul este transferat în Secția de Oncologie a Spitalului de Urgență Galați
13 august- Băiatul este confirmat pozitiv cu Covid-19
24 august- Băiatul a murit în Spitalul Covid-19 din Galați
I se descoperise o tumoare cerebrală și, în urmă cu o lună, a fost internat în București, la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni".
Acolo a primit tratament, iar acum 12 zile, când părea că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, a fost transferat în Secția de Oncologie a Spitalului de Urgență din Galați.
Ziua următoare a ieșit pozitiv la testul de coronovirus și, conform protocolului medical, a fost mutat într-un spital COVID-19. Luni, s-a stins. Direcția de Sănătate Publică Galați a comunicat sec decesul.
Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați: "O persoană cu o vârstă fragedă, care avea și alte comorbidități".
Băiatul din Galați este cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în România.
În total, peste 3.300 dintre ai noștri au pierdut lupta cu boala care a făcut ravagii în întreaga lume.
”Boala nu iartă”
Pe lista celor decedați este și Daniela Ștefania Mireț, o asistentă de 50 de ani de la Serviciul de Ambulanță Prahova.
Este 28-lea cadru medical infectat cu coronavirus care moare.
Daniela a fost internată inițial la Spitalul CFR din Ploiești și, după ce starea ei s-a agravat, a fost transferată cu elicopterul la unitatea medicală din Medgidia. Luni, colegii au condus-o pe ultimul drum.
Mădălina Ipatie, medic Ambulanța Prahova: "A necesitat terapie intensivă. Din păcate, la nivelul județului Prahova nu a fost niciun ventilator disponibil și s-a decis transportul cu elicopterul. Culmea, era o asistentă care ținea la regulile de protecție. Dar, vedeți că boala nu alege și chiar nu iartă".
Ruxandra Rădulescu, medic primar Ambulanța Prahova: "Nu am mai putut să facem nimic pentru ea. Este trist dar sper că din această tragedie să avem toți ceva de învățat".
În Prahova, în secțiile de terapie de intensivă locurile pentru pacienții cu coronavirus sunt ocupate aproape toate.
Unitatea mobilă de ATI amplasata în curtea spitalului județean a fost închisă după ce i s-a defectat instalația de aer condiționat. Cei 8 pacienții de acolo au trebuit mutați de urgență.
Violeta Tănase, medci primar Spitalul Județean de Urgență Ploiești: "Temperatura a crescut în interior peste 35 - 36 de grade Celsius, bineînțeles că la această temperatură îngrijirea pacienților a devenit extrem de dificilă".
În Constanța, pe de altă parte, decesul unei casiere din Gara CFR stârnește îngrijoare.
Cum explică DSP Constanța moartea casierei CFR
Femeia s-a stins după două săptămâni de când a fost confirmată cu COVID-19. Acum, virusul a fost depistat și la două colege de-ale ei, din cea mai mare poartă feroviară de intrare a turiștilor pe litoral.
Cristina Schipor, director DSP Constanța: "Am vorbit cu conducerea gării iar recomandarea noastră a fost de a purta neapărat, în special casierele, mască și mănuși, având în vedere că dânsele manipulează bani. Aici a fost o mică fisură în sensul că având în vedere că este geamul acela nu au purtat mască chiar în permanență".
Potrivit ultimelor date furnizate de grupul de Comunicare Strategică, în România numărul persoanelor infectate cu COVID-19 se aproape de 80.000.
Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 825 de cazuri. S-au făcut însă doar 6.460 de teste. La terapie intensivă sunt 494 de pacienți.
Secția Chirurgie 2 de la Spitalul Floreasca din București a fost închisă după ce 15 cadre medicale au fost infectate.