"Cei patru atlantici" - planul temerar prin care trei romani vor sa traverseze Atlanticul cu barca. Cine li se poate alatura
Un maratonist, un doctor in medicina sportiva si un fost canotor vor sa traverseze anul viitor Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle.
Este vorba despre Andrei Rosu, primul roman care a traversat Canalul Manecii si finalist la ultramaratonul de la Polul Nord, Vasile Oshean si Emil Curteanu. Este prima echipa din Romania care participa la cea mai dura competitie de canotaj din lume. Ei trebuie sa vasleasca 5.000 de kilometri in aproximativ 60 de zile. Cei trei cauta acum o a patra persoana care sa ocupe un loc in barca ce va scrie istorie pentru Romania.
"Cei patru atlantici", asa cum s-au intitulat romanii nostri, vor lua startul in decembrie 2017.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vor porni din La Gomera, Insulele Canare si vor parcurge vaslind, timp de 60 de zile, peste 5.000 de kilometri pana in Antigua, Caraibe.
Aceasta este barca cu vasle cu care romanii nostri vor traversa Oceanul Atlantic. Are 7,5 metri lungime si 1,8 metri latime si este facuta din fibra de carbon si kevlar, un material care se foloseste la vestele antiglont.
Competitia este considerata una dintre cele mai dificile din lume. Putini au ajuns la linia de sosire.
Vasile Osean: "Consumul aproape de realitate este in jur de 10.500 de kilocalorii. Cei care au mers cu o medie de 8000 de kilocalorii au ajuns la finalul cu pana al 15 kg mai putin."
Andrei Rosu: "Nu ai suport. Practic esti de capult au acolo si treuie sa-ti iei de la inceput provizii, hrana, sa-ti produci apa la bord 12 ore sau mai mult de vaslit in fiecare zi. intervine privarea de somn caci schimbul se face la fiecare 2 ore."
Asa ca romanii nostri se antreneaza constant.
Emil Curteanu: "Am inceput cu alergare, ergometru, sala de forta. canotajul un sport destul de bun si unul dintre cele mai complexe. "
Andrei, Vasile si Emil participa la aceasta competitie ca sa stranga bani pentru HOSPICE CASA SPERANTEI care construieste la Adunatii Copaceni un campus pentru copii cu boli rare.
Cei care-si doresc sa participe la competitie se pot inscrie la concurs pana pe 15 iunie pe site-ul www.atlantic4.ro.