Tibi Useriu conduce Ultramaratonul de la Cercul Polar. Pe ce locuri sunt Vlad Tanase si Andrei Rosu
Mai sunt doua zile pana la sfarsitul competitiei pe care multi o numesc cea mai dificila din lume, iar romanul isi pastreaza locul in fruntea clasamentului.
Mai mult, organizatorii se asteapta chiar sa inregistreze un record. Le tinem pumnii si lui Andrei Rosu si Vlad Tanase, ceilalti doi romani inscrisi in cursa supraomeneasca, de peste 560 de kilometri.
Tibi Useriu: "De fiecare data cand am facut o mica nebunie mi-a placut sa ma autodepasesc, mi-a placut aventura foarte mult. Am vrut sa le arat celor care ma cunosc si sa ma sustin ca alergarea nu are varsta si daca vrei cu adevarat si iti doresti ceva, poti."
Iata ce ne marturisea Tibi Useriu inainte de a pleca in cea mai mare aventura a vietii lui. Nu stim daca proviziile consistente de turta dulce si untul de arahide, preferatele lui, i-au dat atata putere, cert este romanul nostru face performanta la ultramaratonul 6633. Mai sunt aproximativ 200 de kilometri pana la linia de sosire, iar organizatorii ne transmit ca lupta pentru primul loc se da intre Tibi, care conduce cursa si concurentul din Singapore, aflat la 7 kilometri distanta de el. De altfel, nu este exclus ca romanul nostru sa bata recordul inregistrat in 2007, de 143 de ore si 25 de minute, si sa ajunga mai repede la banchiza Oceanului Arctic.
Mihaela Stefanut, prietena lui Tibi: "Incerc sa ii transmit energia mea pozitiva ca sa faca fata cu brio."
Au fost si atleti care s-au accidentat si au abandonat cursa, dar cei care au ramas in competitie sunt la aproximativ 38 de kilometri in urma lui Tibi si a singaporezului.
Vlad Tanase si Andrei Rosu sunt deocamdata pe locurile 6 si 7.
Inainte de start, ne-au marturisit ce anume le da putere si ii determina sa-si depaseasca limitele:
Andrei Rosu: "Nici nu va inchipuiti cat de mult ajuta sa ai steagul la tine, o poza cu familia, pentru ca ai un motor in plus, iti aduc aminte de ce esti acolo"
Vlad Tanase: "Mergem si cu un scop. Sustinem padurea copiilor, un proiect Viitor Plus care presupune impadurirea sudului tarii si plantarea unui copac pentru fiecare nou nascut."
De 9 ani, de cand exista competitia, doar 19 sportivi din intreaga lume au reusit sa termine Ultramaratonul din nordul inghetat al Canadei.