Ce ținte ar putea lovi ucrainenii în Rusia cu rachetele ATACMS. „Biden și Trump ar putea avea o înțelegere”
Nu este exclus ca Joe Biden și Donald Trump să fi ajuns la o înțelegere care să le permită ucrainenilor să folosească rachetele americane cu rază lungă de acțiune (ATACMS) pentru a lovi ținte din Rusia.
Este opinia generalului (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles și fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei.
El este de părere că decizia Casei Albe de a da undă verde ucrainenilor să lovească adânc în Rusia „nu va schimba paradigma războiului”.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
În schimb, Kremlinul trebuie să se gândească că, dacă ar alege să riposteze cu “alt tip de lovituri, nu s-ar mai adresa președinției Biden, ci președinției Trump”, a spus Bălăceanu, într-un interviu pentru Știrile PRO TV.
Privind lucrurile din această perspectivă, ne putem întreba dacă nu cumva Joe Biden și Donald Tump au abordat această problemă la întâlnirea lor de acum câteva zile, tocmai pentru a se pune de acord asupra acestui subiect, a arătat Bălăceanu.
Până acum, președintele ales Donald Trump nu a făcut niciun fel de comentarii privind aprobarea dată Kievului de către Joe Biden de a lovi cu rachete ATACMS adânc în interiorul Rusiei.
“Nu va fi un conflict direct Rusia-NATO pornind de la această aprobare”
Pe de altă parte, Bălăceanu s-a declarat convins că decizia liderului de la Casa Albă NU va duce la un conflict direct Rusia-NATO.
„Nu cred într-o asemenea escaladare, pentru că nu putem crede într-un conflict direct între Federația Rusă și NATO, pornind de la această aprobare (de a folosi rachetele pe teritoriul rus - n.r.).
ATACMS, dar și tipurile de rachete britanice sau franceze, au fost folosite deja în alte zone a acțiunilor de luptă, inclusiv în Crimeea și Lugansk, în adâncimea dispozitivului de ofensivă al rușilor. Nu este decât o mutare din punct de vedere operativ într-un alt spațiu, și anume în Kursk”, a explicat Bălăceanu.
Ce ținte ar putea viza ucrainenii cu rachetele ATACMS
Militarii ucraineni vor fi nevoiți să prioritizeze extrem de bine țintele pe care urmează să le lovească pentru a susține frontul, pentru că nu dispun de cantități mari de rachete, crede Bălăceanu.
G-ral (r) Virgil Bălăceanu: “Nu putem vorbi de schimbarea paradigmei războiului. Războiul va rămâne același, numai că ucrainenii vor avea posibilitatea să lovească și în adâncimea operativă. (…)
Susținerea frontului înseamnă și aeroporturi - de pe care decolează aeronave de luptă, care pot lovi mai ales cu acele bombe glisoare, (…) sunt elemente din sistemul de comandă și control, elemente care țin de instalațiile de lansare ale rușilor care lovesc dispozitivul de apărare al ucrainienilor.
Sunt elemente de logistică care țin de depozite mobile, depozite de combustibil, sunt elemente care țin de manevra de forțe și mijloace dinspre adâncime înspre front. Toate acestea reprezintă pur și simplu ținte militare, deci nu ținte civile. Deci se respectă, dacă vreți, legile luptei armate, și de o parte și de alta.”
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, SUA, joe biden, donald trump, rachete,
Dată publicare:
18-11-2024 17:07