Ce infracțiuni au comis românii în trafic de Paște și cum au fost pedepsiți de Poliția Română
Șoferii români au fost sfințișori anul acesta de Paște. Mai în glumă, mai în serios, polițiștii anunță că infracțiunile s-au redus la jumătate, la fel și numărul accidentelor rutiere.
Nu au lipsit însă incidentele provocate de cei care au băut ori chiar s-au drogat, iar apoi s-au urcat la volan.
Un bărbat de 29 de ani din Roman a fost depistat pozitiv la cocaină în timp ce conducea.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Iar un altul, de 57 de ani, care conducea pe autostrada București-Pitești, a stabilit o alcoolemie record de 3,34 la mie.
Sunt doar două din sutele de exemple negative înregistrate în trafic, de sărbători.
Acțiunile Poliției Române în trafic, de Paște
Chiar și așa, la nivel național, numărul accidentelor rutiere a scăzut, în ultimele cinci zile, spune Poliția Română, cu aproape 60 de procente, față de anul trecut. Asta pentru că forțele de ordine au fost suplimentate. Aproape 25.000 de angajați ai Ministerului de Interne au fost pe străzi.
În vacanța de Paște, traficul a fost monitorizat și din aer cu un elicopter de la MAI. La bordul său s-a aflat pe lângă piloți și un polițist de la rutieră, care le-a transmis colegilor de la sol valorile de trafic sau abaterile înregistrate de șoferi. Același elicopter va survola și de 1 mai principalele drumuri din țară, cum ar fi de exemplu DN1 sau Autostrada Soarelui.
Constantin Cristea, comandant de echipaj IGAV: „Urmărim oameni care nu sunt atenți la trafic, indisciplinați, valori de trafic“.
Ce pedepse au primit românii de sărbători
Viteza, alcoolul sau nepurtarea centurii de siguranță rămân în continuare principalele contravenții înregistrate de șoferi. Șoferii care apăsă prea mult pedala de accelerație pot primi amenzi de până la 2.900 lei, iar dacă depășesc cu 71 de kilometri pe oră limita admisă, pot rămâne fără permis timp de patru luni.
Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române: „Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, 1.600 de polițiști rutieri au fost prezenți zilnic și au acționat cu peste 370 de aparate radar. În urmă acțiunilor din teren, au fost reținute 2.550 de permise de conducere și 656 de certificate de înmatriculare.“
Tot de Paște, foarte mulți români au primit pe telefon mesaje prin care erau invitați să deschidă un mesaj vocal prin intermediul unui link. Este o fraudă prin care infractorii cibernetici încearcă să acceseze date personale, financiare și de autentificare. Polițiștii ne îndeamnă să ștergem mesajul și să blocăm numărul de pe care a fost trimis.