Ce efecte au radiațiile emise de tehnologia 5G asupra organismului uman

28-10-2019 13:25

5g

Radiaţiile electromagnetice, inclusiv cele generate de tehnologia 5G, au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, reiese din studiile efectuate la nivel mondial, a afirmat, luni, medicul Anca Niţulescu.

"Toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie", a spus Nițulescu în cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, potrivit Agerpres.

Aceasta spune că potrivit unui studiu realizat în 1996 de către National Toxicology Program din Statele Unite arată că există o influenţă clară la apariţia tumorilor la nivelul inimii şi la nivelul creierului.

Aceasta a adăugat că sunt foarte multe studii care arată, fără echivoc, efectele complexe pe care undele electromagnetice le au asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace.

"În anul 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiaţia electromagnetică din categoria 2G că implică apariţia unor tumori cerebrale", a mai declarat ea.

"Radiaţia 5G are efecte clare asupra fertilităţii şi ştim că România este o ţară cu populaţie în descreştere. De ce ne trebuie, mai ales în România, reţeaua 5G? De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace. Sunt foarte multe studii care arată, fără echivoc, aceste rezultate", a menţionat Anca Nițulescu.

Conform specialistului, e foarte importantă prevenirea efectelor pe care le au radiaţiile electromagnetice asupra sănătăţii umane. "Să nu mai aşteptăm să mai treacă 50-100 de ani până se vor interzice radiaţiile electromagnetice sau cel puţin o parte din ele", a subliniat Anca Niţulescu.

 

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO