Un autobuz electric autonom 5G este testat într-un oraş din China. VIDEO


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 11:07
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 10:46
Categorie: Stiri externe
autobuz

Un autobuz autonom asistat de reţea mobilă 5G este testat în oraşul chinez Chongqing, a anunţat un fabricant de autovehicule din sud-vestul ţării şi autorităţile locale, citate joi de agenţia Xinhua, conform Agerpres. 

Autobuzul, echipat cu tehnologii precum Controller Area Network şi radar cu laser, poate efectua toate operaţiunile în mod autonom, cu ajutorul unei reţele mobile 5G.

Autovehiculul electric, destinat transportului de persoane, dotat cu douăsprezece locuri, poate ajunge la o viteză maximă de 20 km/h.

Autobuzul a fost dezvoltat în colaborare de China Mobile, Huawei, Universitatea de Sud-Est din China şi compania franceză Easy Mile, notează Xinhua.

În luna ianuarie, un autobuz multifuncţional autonom, dotat cu inteligenţă artificială şi având un design inspirat de aspectul unui urs panda gigant, a fost lansat în provincia estică Jiangsu din China. ''Autobuzul panda'', vopsit în alb şi negru şi o lungime de 12 metri, a fost conceput şi lansat de DeepBlue Technology, cea mai importantă companie chineză din domeniul inteligenţei artificiale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: china, autobuz, 5g, testare,

Abonamente gratuite pentru autobuz și tramvai pentru elevii din București, din 11 februarie
Care este cel mai urmărit spectacol televizat din lume. Are loc o dată pe an
Care este cel mai urmărit spectacol televizat din lume. Are loc o dată pe an
VIDEO PROTVPLUS.RO