Ce se întâmplă cu averea Arhiepiscopului Teodosie, acuzat de fraudă cu fonduri europene
Arhiepiscopul Tomisului se pregăteşte de judecata finală, la Instanţă Supremă. Înaltul Prelat trebuie să-i convingă pe magistraţi că nu a fraudat fonduri europene. Prima instanţă a apreciat că este nevinovat, şi l-a achitat.
Arhiepiscopul Tomisului a asistat tăcut la ultimele audieri în dosarul în care este acuzat alături de 5 apropiaţi de presupuse fraude cu fonduri europene. Ar fi prezentat agenţiei de plăţi şi intervenţie în agricultură documente false pentru a obţine o finanţare europeană de 1,3 milioane de lei. Totul pentru a susţine o cultură de viță de vie nobilă pe câteva sute de hectare. În realitate, susţin procurorii anticorupţie, la Nazarcea ar fi crescut doar buruieni.
Acuzaţii pe care Curtea de Apel Constanța nu le-a confirmat, aşa că prelatul a fost declarat nevinovat. Acesta spune acum că nu le poartă ranchiună celor care l-au trimis în judecată. Ba chiar a ajuns să se roage - afirmă arhiepiscopul - pentru cei care au văzut infracţiuni acolo unde el susţine că nu sunt.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Înalt Preasfinţia Sa Teodosie va trebui să revină peste două săptămâni la Înalta curte când împreună cu avocaţi va trebui să îşi susţină cauza.
Miza procesului nu este doar libertatea înaltului prelat, ci şi averea lui şi a celorlalţi inculpaţi. Deocamdată, odată cu achitarea în prima instanţă judecătorii au decis şi ridicarea sechestrelor instituite de procurorii DNA.
IPS Teodosie are toate motivele să fie optimist, susţin surse apropiate de dosar. Şi nu doar pentru că iși susţine in continuare nevinovația. Chiar dacă ar fi declarat vinovat după judecata apelului la ICCJ, ar putea scăpa fără să fie trimis la închisoare. Practica instanţei supreme - susțin surse judiciare, în astfel de dosare cu presupuse fraude cu fonduri europene, arată că cei vinovaţi au fost condamnați, dar nu au fost trimiși în spatele gratiilor, pentru că au primit pedepse cu suspendare.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!