Cazul copilului român din Canada care a sunat la 911: ”În câteva minute poliția a venit”
Cazul angajaților STS, al polițiștilor și procurorilor din Caracal care au acționat foarte târziu pentru salvarea Alexandrei a provocat reacții de indignare inclusiv peste hotare.
Iuliana Dună este o româncă stabilită în Canada, care locuieşte în oraşul Calgary, în prezent fiind consultant pe probleme de emigrare.
Ea a povestit pe Facebook cât de repede au venit poliţiştii la uşă după ce fiul său a sunat la 911, numărul unic pentru urgenţe în Canada.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Acum 3 ani am lăsat copiii 1 oră în grija unei prietene. Cei mici au început să se certe. Băiatul a spus că sună la 911, a ridicat receptorul și a sunat. Băiatul avea 6 ani. Nici nu știu dacă a apucat să zică ceva, căci prietena i-a spus să închidă telefonul.
În câteva minute, poliția a venit la ușă, a vorbit cu prietena mea. Prietena s-a scuzat și le-a explicat situația. Poliția a întrebat-o dacă e OK să între în casă și să verifice că totul e ok. A vorbit cu copiii. Probabil că dacă prietena se opunea, nu cred că polițistul aștepta să dea procurorul mandat.
Copilul nici măcar nu a apucat să zică Alo - de adresă nici vorba. Și încă ceva - copiii sunt învățați de la grădiniță că dacă nu sunt în siguranță - să sune la 911. Cam asta e Canada, cu bune și rele.” - a scris femeia pe rețeaua de socializare.
Discuția uluitoare dintre Alexandra și polițistul care a preluat apelul: „Bine, bine, stai acolo!”
Discuția pe care Alexandra Măceșanu a purtat-o cu polițistul care a preluat apelul de la 112, în care cerea să fie salvată din casa lui Gheorghe Dincă, este una tulburătoare.
Vocea Alexandrei era vizibil impacientată, fiind evident că se află într-o situație de pericol. Cu toate acestea, polițistul nu a crezut că ce se întâmplă este chiar așa cum relata fata.
Prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, a declarat, în partea deschisă presei a audierilor din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, că Serviciul nu a furnizat cele trei adrese greşite către Poliţie, pentru că, în cazul apelurilor iniţiate de pe un telefon mobil, informaţia este grafică.
Bălan a precizat că Poliţia a deschis aplicaţia de localizare a apelului Alexandrei la mai bine de o oră după ce fata a sunat la 112. Polițistul care a preluat apelul nu știut să folosească aplicația 112.
Deputaţii au ascultat, cu uşile închise, înregistrările convorbirilor fetei la 112. Stelian Ion (USR) a declarat ulterior că „este răvăşitor, pur şi simplu devastator” şi şi-a exprimat dezamăgirea.
PNL solicită desecretizarea apelurilor făcute prin 112 în cazul tragediei de la Caracal, afirmă deputatul liberal Florin Roman, apreciind că aceste înregistrări "sunt dovada că adevărul nu poate fi ascuns".
Sursa: Pro TV
Etichete: copil, politie, Canada, politist, 112, Alexandra,
Dată publicare:
05-08-2019 10:50