Ce se întâmplă dacă îți lovește mașina un șofer cu asigurare la Euroins, după intrarea în insolvență a companiei
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România vine cu informaţii utile pentru asiguraţi si păgubiţii Euroins.
De asemenea, UNSAR anunţă că a luat notă de decizia ASF privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România, promovarea de către autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor ca administrator interimar al societăţii.
UNSAR avansează informaţii utile pentru asiguraţi si păgubiţi.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
„În primul rând: poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat”, arată UNSAR, potrivit Agerpres.
În al doilea rând, în ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, în limitele şi termenele stabilite de legislaţia în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.
„Având în vedere falimentele care au marcat în ultimii ani anumite societăţi axate pe zona asigurărilor obligatorii RCA, ne exprimăm încrederea că autorităţile statului vor găsi nu numai cauzele care au condus la aceste evoluţii, ci şi căile de a preîntâmpina astfel de situaţii pe viitor, inclusiv o analiză detaliată şi imparţială a întregului context legislativ specific RCA. Este însă important de punctat că problemele din zona RCA nu se regăsesc şi în cazul altor tipuri de asigurări. Astfel, industria de asigurări înglobează mult mai multe segmente, precum asigurările de viaţă, sănătate, de bunuri şi proprietăţi, locuinţe şi nu numai, reprezentând un pilon important al economiei româneşti. Per ansamblu, în ciuda acestor situaţii cu care s-a confruntat, industria de asigurări a rămas alături de clienţi de-a lungul timpului, plătind în fiecare zi calendaristică despăgubiri de circa 3,7 milioane euro şi gestionând aproape 16 milioane de poliţe”, arată UNSAR.