Cât la sută din populația Capitalei s-a vaccinat anti-Covid. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că aproximativ 23% din populaţia Capitalei s-a vaccinat anti-Covid.
Acesta le recomandă tuturor celor care au trecut prin boala provocată de SARS-CoV-2 să se imunizeze, precizând că după vaccinare se anticipează o durată mult mai mare de protecţie decât în cazul trecerii prin boală, transmite News.ro.
„Pot să vă spun chiar că vorbim de 23% în municipiul Bucureşti (rată de imunizare prin vaccinare – n.r.). Este o evaluare pe care am făcut-o chiar în cursul zilei de astăzi. Pe măsură ce ritmul de vaccinare observăm că este în creştere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate şi astfel să avem deja judeţe în care să putem atinge mai repede pragul de imunizare colectivă şi astfel de demersuri particulare, cum se întâmplă la Timiş, să poată fi menţinute şi în alte judeţe unde există posibilitatea aceasta de organizare (...) pentru a facilita accesul la vaccinare”, a declarat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Întrebat dacă autorităţile iau în calcul numărul persoanelor care au trecut prin boală atunci când iau măsuri de relaxare, medicul a explicat că nu există date certe în acest sens.
„Este foarte greu de estimat numărul persoanelor care au trecut prin boală, avem studii de seroprevalenţă, însă un procent de persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2 au fost şi vaccinate, deci nu sunt perfect complementare aceste date şi tocmai de aceea este greu de luat în calcul care este numărul celor care au trecut prin infecţie şi au dobândit această imunitate prin boală şi al celor vaccinaţi. Estimăm, sau cel puţin acest lucru este arătat de datele ştiinţifice, o perioadă de protecţie după boala naturală între trei până la şase luni. De aceea, imunitatea obţinută prin boala naturală nu este o soluţie pe termen lung. (...) Recomandăm vaccinarea tuturor celor care nu au alte contraindicaţii”, a mai declarat preşedintele CNCAV.
Acesta a menţionat că vaccinurile îşi menţin nivelul de eficienţă de peste 90% şi după şase luni şi se anticipează „o durată mult mai mare de protecţie”.
Sursa: News.ro
Etichete: Capitala, valeriu gheorghita, persoane vaccinate,
Dată publicare:
20-04-2021 15:35